Idealan način da smršate u proljeće

tačno.net
Autor/ica 20.3.2013. u 19:15

Idealan način da smršate u proljeće

Došlo je vrijeme da se obračunate sa viškom kilograma koji su se sakupili tijekom zime, a povrće i voće vam ide u prilog. Izaberite jednu od pet lakših dijeta koje preporučujemo.

Sunčana dijeta

Ovom dijetom možete izgubiti i do četiri kilograma za osam dana. Osnovno je pravilo da koristite samo prirodne proizvode, i to žute boje kao što su tvrdi sirevi, dinje, kruške, banane i sl.

Alkalna dijeta

Preporuka holivudskih zvijezda 

Alkalna dijeta je hit među holivudskim zvijezdama, a počiva na održavanju kiselo-bazne ravnoteže u organizmu. Pomoću ovog režima ishrane glumice kao što su Dženifer Aniston i Gvinet Paltrou ne čuvaju samo vitkost već i zdravlje. Suština je u tome da se jede bazna i kisela hrana u odnosu 4:1, jer jedino tako može da se uspostavi kiselo-bazna ravnoteža u organizmu.

Limun dijeta 

10 kilograma manje na brzaka

Dodajte dvije kašike soka od limuna u 30 dl filtrirane vode zajedno sa dvije kašike javorovog sirupa i malo čilija. Ovaj sok pijte tokom čitave dijete. Dozvoljene su i domaće supe i biljni čajevi. Navodno se u jednoj nedjelji izgubi jedan konfekcijski broj.

Dijeta sa tunjevinom 

1,5 kilograma manje za tri dana

Ova dijeta vam pomaže da bez pretjeranog napora izgubite 1,5 kilograma za tri dana. Zvuči sjajno, zar ne? Dijeta sa tunjevinom se drži tri dana, a zatim se četiri dana normalno jede. Za vrijeme dijete svaki dan porcija tunjevine je obavezna. Tokom ove dijete dozvoljeno vam je da pijete čaj, crnu kavu i vodu.

Banana dijeta 

Lako i slatko 

Potrebno je svakog jutra pojesti jednu bananu i popiti čašu vode, a tokom dana se može jesti normalna užina, ručak i večera. Dok traje dijeta, ne smije da se konzumira alkohol, sladoled i drugi deserti nakon ručka i večere, a tokom cijelog dana potrebno je piti vodu.

tačno.net
Autor/ica 20.3.2013. u 19:15