Žene punih deset dana godišnje potroše na frizuru

Autor/ica 31.3.2013. u 11:40

Žene punih deset dana godišnje potroše na frizuru

Prosječna žena “potrošit” će deset punih dana u jednoj godini na sređivanje svoje frizure, pokazalo je online istraživanje provedeno nad 500 žena.

Kako deset dana?!”, sigurno se pitaju muškarci, no do te računica i nije baš teško doći. Kada se razbije na potrebne radnje, vrlo brzo se zbroje potrebne minute. Tako prosječna žena pere kosu šamponom i njeguje ju regeneratorom deset minuta. Sljedećih 15 minuta otpada na sušenje kose, isto toliko na stiliziranje proizvodima za učvršćivanje, sjaj i njegu kose. Kada se podvuče crta, prosječna će žena potrošiti 40 minuta na svoju frizuru kod kuće.

Ako vam se ovo čini predugo, to je mačju kašalj kada se žene spremaju za veliki izlazak s prijateljicama. Polovica ispitanica priznala je kako se puno više posvete svojoj kosi ako im se smiješi vikend-izlazak. S druge strane, 12 posto žena uopće se ne brine za svoju frizuru. One obično ujutro počešljaju kosu i zaborave na nju ostatak dana.

Trikovima sakrivanja masne kose pribježe samo pet posto žena, koje svoje vlasi skupe u rep ili punđu, umjesto da kosu operu.

Autor/ica 31.3.2013. u 11:40