I ovo je Balkan: Dok su bili na poslu prijatelji im zamijenili dotrajali krov na kući!

tačno.net
Autor/ica 10.10.2013. u 16:15

I ovo je Balkan: Dok su bili na poslu prijatelji im zamijenili dotrajali krov na kući!

Dok su prošle subote Dane i Milena Bajić bili na poslu, mještani Novog Kneževca u Srbiji su se udružili i na obiteljskoj kući im zamijenili potpuno dotrajali krov. Akcija iznenađenja planirana je tjednima unaprijed, a na ideju da na ovakav način iznenade bračni par Bajić s dvoje djece došli su njihovi prijatelji iz djetinjstva.

– Svi se mi znamo iz vrtića, škole, susjedstva, zajedno smo odrastali i mislim da smo na ovaj način pokazali što je pravo prijateljstvo – rekao je jedan od sudionika akcije, koji nije želio da se njegovo ime spominje jer, kaže, nikog ne treba izdvajati, ovo je zajednička akcija svih prijatelja.

“Tajna operacija” počela je ranom zorom u subotu, čim su Dane i Milena otišli na posao. Ispred kuće je dovezena građa: novi crijep, letvice, grede, a prijatelji su se pozicionirali na svoja radna mjesta.

– Stari crijep je skinut veoma brzo. Prionulo se na postavljanje novih letvica, a potom i na postavljanje novog crijepa. Žurili smo da što više uradimo dok se bračni par Bajić ne vrati s posla – pričaju sudionici.
– Iako je gotovo cijeli Novi Kneževac znao za ovu operaciju, sve se čuvalo u tajnosti.

Milenu i Daneta su prijatelji dovezli ispred kuće s povezom na očima, a kad su ih skinuli, bračni par je zanijemio. Dočekali su ih svi prijatelji na jednom mjestu, s razoružavajuće osmijesima na licima, i potpuno nov krov na njihovoj kući. Bili su dirnuti do suza, a ova akcija Novokneževčana brzo se pročula i po ostalim gradovima.

pogled

tačno.net
Autor/ica 10.10.2013. u 16:15