Bilans Pariškog tjedna mode

Autor/ica 6.10.2011. u 14:36

Bilans Pariškog tjedna mode

Pariški Tjedan mode je završen na grandiozan i svečan način.

Mnoštvo poznatih i slavnih osoba, polako napuštaju Grad svjetlosti, dok modni mestri zaključuju kako je događaj obilježen plisiranim suknjama, okovratnicima iz davnih epoha kao i posebnim kombinacijama bijelih i srebrenih boja.

Slijedeća proljetno-ljetnja sezona će ženu odjenuti u žuto. Izgled će biti jako umjeren, pomalo strog, dok će dužine varirati. Dekoltei  rijetki, iako mini hlačice ne gube tlo. Tkanine su obrađene, mnoge komponirane i produžene različitim kombinacijama. 

U modi su lanene materije, kojima su bake dodavale čipku ili vez, što se primjećivalo u kolekcijama kuća “Louis Vuitton” i “Valentino”.

Smotra Talijana Gianbaptiste Valli je označila prisutnost zanimljivih saveza boja: bijelog i srebrenog.

Isto je primjećeno i kod kreatorice Vanesse Bruno. Kobinacije organze i gazara će biti  zvijezde, iduće tople sezone: gotovo jednaki, lezerni  i ostvareni od uvrnute svile, materijali se prirodno proširuju i sjaje.

Žuto je ovladalo podijima: svijetlo kod Isseya Miyake i na Chalayanovim suknjicama od prerađenog pamuka nalik na providne šalove. Roland Mounet i Damir Doma su upotrijebili oker nijanse, a Carven je odabrao boju suncokreta podarivši je plisiranim kompletima, koje je nazvao “Mimolette”.

Pasteli su primjećeni u kod “Diora”,”Vuittona”, ‘Chanela”, kuće “Rochas”, Filipea Oliveire Baptiste ili branda “John Galliano”.

Slaganje printova su upotrijebili Ann Demeulemeester, koja je hrabro degradirala boje ali je odjeća Driesa Van Notena, prednjačila sa ovim fenomenom, pošto su njegove suknje ili haljine printane poput nekadašnjih grafika. Nije mu smetalo  na modelima pokazati  noćne, mornarske pejzaže gradova.

Vanessa Bruno je udružila cvijetne printane motive sa srebrenim šljokicama.

Metal krasi mnoštvo modnih dodataka ali i oprava, te gornjih dijelova, strukturirajući odjeću kao kod Anthony Vaccarello ili izvezen na toreadorskim jaknama kuće “Balmain’.

Kod branda “Paco Rabanne” vidjeli smo skupljene dijelove pitona boje starog novca, što djeluju kao savršena imitacija metala.

Tonovi bakra ali i zlata su prisutni u kolekciji Haydera Ackermanna kao i haljina od srebra, sa fluidnim merkurom.

Plise je uptrijebila marka “Celine” često ostvarenog od svile ili jerseya u “sunčanoj” ili “harmonika” verziji. Prisutan na  haljinama čiji plise polazi od vrata i završava na člancima od noge, što je karakteristika branda “Chloe” ili “Fortuny”, ali i kuće “Alexander McQueen” te providan, na “Lanvinov” način.

 

 

Autor/ica 6.10.2011. u 14:36