TRIJUMF DOBROTE

tačno.net
Autor/ica 17.4.2019. u 09:06

TRIJUMF DOBROTE

Predstava Sedam dana kasnije Male scene En Face Narodnog pozorišta Sarajevo premijerno je izvedena, prema tekstu Svetlane Broz, u režiji i adaptaciji Gradimira Gojera, u subotu 1. 4. 2019.

Pred do kraja ispunjenim gledalištem glumci Mediha Musliović, Minka Muftić, Amina Begović, Belma Salkunić, Riad Ljutović i Dino Sarija odigrali su od reditelja izabran i dramaturški komponiran zbir toplih, potresnih ljudskih svjedočanstava, koje je autorica knjige Dobri ljudi u vremenu zla Svetlana Broz darivala čitateljskoj publici, preveden na šest svjetskih jezika, ne računajući materinji!

Predstava je rađena u minimalističkoj maniri sa golemom tendencijom da se svjesno iskažu najbolje osobine svakog glumca.

Nakon izvedbe predstave Sedam dana kasnije režiser Gradimir Gojer je kazao: Nikada u svojoj dugoj redateljskoj karijeri nisam oblikovao ovako autentičan, kvalitetan i ljudski duboko potresan tekst, što treba zahvaliti prije svega autorici Svetlani Broz koja nas je katarzično oplemenila i još jednom dokazala da je u ovom trijumfu dobrote ona naša Ivana Orleanka!

tačno.net
Autor/ica 17.4.2019. u 09:06