‘Sunčani vrtuljak’ i ove subote okreće se za najmlađu publiku u MTM-u

Nikola Vučić
Autor/ica 22.1.2015. u 14:55

Izdvajamo

  • „Sunčani vrtuljak“ prva je predstava u Mostaru namijenjena najmanjem uzrastu gledatelja, najavljivana kao predstava za bebe od 6 do 36 mjeseci, te je kao takva – maštovita, šarena, razigrana i uveseljavajuća – novost na pozornici Javne ustanove Mostarski teatar mladih.

Povezani članci

‘Sunčani vrtuljak’ i ove subote okreće se za najmlađu publiku u MTM-u

Nova predstava na pozornici Mostarskog teatra mladih „Sunčani vrtuljak“ premijerno izvedena 14. januara/siječnja 2015. godine pred najmlađom mostarskom publikom i njihovim roditeljima izazvala je veliko oduševljenje i interes, a sljedeće izvođenje ove predstave je u subotu 24. januara/siječnja s početkom u 17 sati.

„Sunčani vrtuljak“ prva je predstava u Mostaru namijenjena najmanjem uzrastu gledatelja, najavljivana kao predstava za bebe od 6 do 36 mjeseci, te je kao takva – maštovita, šarena, razigrana i uveseljavajuća – novost na pozornici Javne ustanove Mostarski teatar mladih.

Predstavu je režirao gost iz Subotice, Zallan Greguss, a igraju mlada akademska glumica Angela Bulum i glumac Pozorišta lutaka Igor Vidačković.

062

Direktorica J.U. Mostarski teatar mladih, dr. Tanja Miletić Oručević, kaže kako Mostarski teatar mladih kao ustanova posvećena edukativnom i umjetničkom radu s mladom publikom, ovom predstavom proširuje svoj rad i na publiku najmanjeg uzrasta:

„Predstave namijenjene za stariju djecu preduge su za najmlađe i još uvijek nerazumljive. Novom praksom izvođenja ovakvih predstava djeca u najranijem dobu stiču pozitivne doživljaje koje vežu za teatar i umjetnost, pa se možemo nadati da će i kasnije lako zavoljeti redovne posjete predstavama. S druge strane, forma posebne estetike i posebne komunikacije prilagođene percepciji najnižeg uzrasta za nas je novo, fascinantno i umjetnički uzbudljivo iskustvo“, kazala je Tanja Miletić Oručević te dodala kako su glumci i ostali djelatnici MTM-a zadivljeni činjenicom da mala djeca od godinu, dvije, ali i bebe od svega nekoliko mjeseci pažljivo prate predstavu i uživaju u njoj sa svojim roditeljima.

„Potrudit ćemo se da što više malih Mostaraca i Mostarki dobije priliku da doživi ovo divno iskustvo, a budući da je predstava mobilna, planiramo s njom mnogo putovati po cijeloj zemlji i regionu“, ističe Miletić Oručević.

Sljedeća izvedba „Sunčanog vrtuljka“ planirana je u subotu, 24. 1. 2015. u 17 sati u Sali Mostarskog teatra u Gradskoj banji (na Musali) te redovito na stalnom repertoaru, svake subote u 17 sati.

Broj mjesta je ograničen, pa se preporučuje rezervirati ulaznice po cijeni od 5 KM na telefon 036/551-124 (radnim danom od 10 do 15 sati) ili putem e-mail adrese mteatarm@bih.net.ba. Dostupni smo i na društvenim mrežama, tako da nam se  možete i putem Facebook stranice Javna ustanova Mostarski teatar mladih.

Nikola Vučić
Autor/ica 22.1.2015. u 14:55