Održana Noć knjige u Buybooku

tačno.net
Autor/ica 28.12.2017. u 11:37

Održana Noć knjige u Buybooku

Fotografije: Amer Kuhinja

Cjelodnevnim popustom i radom knjižare do ponoći, te rođendanskom proslavom povodom 21 godine postojanja, Izdavačka kuća Buybook zaokružila je uspješnu poslovnu godinu koja je uz organizaciju drugog Internacionalnog festivala književnosti Bookstan podrazumijevala i najznačajnije regionalne književne nagrade koje su Buybookovi autori osvojili u 2017.

7

Noć knjige bila je prilika da se čitatelji i čitateljice sretnu sa domaćim književnicima/ama, a cjelodnevna posjeta i rijetko zabilježena gužva svjedoče o važnosti nastojanja da se povremenim velikim popustima omogući dolazak do omiljenih naslova pod povoljnijim uslovima.

6

Da Buybook uspješno odgovara zahtjevima publike i struke potvrđuje činjenica ponovljenih tiraža niza domaćih i stranih knjiga.

11

U rođendanskoj noći na police knjižare stigle su i najnovije knjige. Romani „Motivi za knjigu kajanja“ Dennisa Gratza, „Proleće se na put sprema“ Bojana Krivokapića te drugo, dopunjeno izdanja „Taksi priča“ Amera Tikveše.

20

U prodaji su i dugoočekivane knjige „Ministarstvo potpune sreće“ Arundhati Roy , „Anđeo historije“ Rabiha Alameddina , „Tri Evine kćeri“ Elif Safak“ te „Priča o novom prezimenu“ Elene Ferrante.

39

buybook1

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 28.12.2017. u 11:37