Odabrani učesnici 7. Sarajevo Talent Campusa

tačno.net
Autor/ica 5.7.2013. u 09:33

Odabrani učesnici 7. Sarajevo Talent Campusa

Nakon zatvaranja konkursa za učešće na 7. Sarajevo Talent Campusu, koji je bio otvoren do 07. juna, završena je selekcija učesnika ovogodišnjeg izdanja STC programa koji je namijenjen mladim filmskim profesionalcima iz zemalja Jugoistočne Evrope.

Selekcioni odbor odabrao je ukupno 70 učesnika iz sljedećih zemalja: Armenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Gruzije, Hrvatske, Kosova, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Slovenije, Srbije i Turske.

Sarajevo Talent Campus, nastao u saradnji sa Internacionalnim filmskim festivalom u Berlinu i Berlinale Talent Campusom, ima za cilj povezati mlade filmske profesionalce iz Jugoistočne Evrope sa etabliranim filmskim profesionalcima, informisati ih i približiti regionalnoj i međunarodnoj filmskoj industriji. Tokom sedmodnevnog programa, mladi filmski profesionalci imaju priliku razmijeniti svoje stavove i ideje. Program Sarajevo Talent Campus, koji je zamišljen s ciljem da ispuni prazninu između formalnog obrazovanja i praktičnog radnog iskustva, podstiče saradnju mladih filmskih stvaraoca u polju razvoja, finansiranja, produkcije i distribucije kratkometražnih i dugometražnih-igranih filmova.

Kvalitetan program sastavljen od niza radionica, diskusija, projekcija, te prisustvo renomiranih filmskih profesionalaca u svojstvu predavača STC-a razlog su sve većeg porasta interesovanja mladih filmskih stvaralaca iz Jugoistočne Evrope za učešće u ovom programu. O tome najbolje svjedoči ovogodišnji rekordan broj pristiglih aplikacija na konkurs – ukupno 309.

Više informacija možete pronaći ovdje

tačno.net
Autor/ica 5.7.2013. u 09:33