Novi album “Mostovi” Darke Rundeka / Rundek Cargo Tria – Priča istinskog povezivanja među ljudima

tačno.net
Autor/ica 18.7.2015. u 08:55

Novi album “Mostovi” Darke Rundeka / Rundek Cargo Tria – Priča istinskog povezivanja među ljudima

Promocija novog albuma “Mostovi”: Sarajevo / Zenica / Tuzla / Mostar / Travnik / Bihać / Jajce / Brčko / Banja Luka

Nakon punih šest godina Rundek Cargo Trio objavljuje svoj novi album „Mostovi” sa kojim donose poruke istinskog povezivanja i povjerenja među ljudima.

Ovaj put, Darko Rundek i dugo čekani album “Mostovi” obradovaće publiku u osam ili devet bh. gradova. Svaki koncert, u svakome gradu podrazumijevaće više od samog koncerta i muzike – produkcijski spektakl u atmosferama koje se pamte, baš kao i do sada.

Turneja će početi koncertom na otvorenom u OKC Abrasevic / Mostar / 14.08. 2015.

Sarajevski koncert /centralni koncert turneje/ biće u vrijeme Sarajevo Film Festivala 19.08.2015.na krovu Doma mladih.

Svečana promocija i press konferencija cjelokupne turneje, uz polusatni koncert za partnere i medije biće upriličena 13.08. na Ajfelovom mostu Skenderija.

Septembarski dio turneje počinje na tvrđavi Stari grad u Travniku, te Zenici / BNP / a uz neobičnu produkciju u Zenici ćemo realizovati koncert kakav do sada nije bio u ovom bh. gradu.

U prelijepom ambijentu tvrđave u Travniku nastavlja se promocija kulturne baštine BiH. Nakon Travnika i Zenice slijedi Tuzla, a u zimskom periodu Banja Luku, Brčko, Bihać i Jajce. Naime, Darko Rundek će u Sarajevu isključivo davati intervjue u muzejima kako bi akcentirali problem statusa kulturnih ustanova u BiH.

Ovaj projekat osim koncertnih aktivnosti ima dodatnu, aktivističku dimenziju. Sav ostvareni profit biće usmjeren kao podrška projektu u Domu za nezbrinutu djecu Bjelave – Muzička soba, koji je za tri godine postojanja postigao značajne rezultate u obrazovanju mladih koji odrastaju bez brige roditelja. Sam umjetnik Darko Rundek podržao je prošle godine ovu inicijativu te svoj doprinos projektu dao na pjesmi „Ljubav“ kao pjevač i svirač. Pjesma je osvojila srca BiH ali neke dijelove dalekog svijeta te pomogla da skrenemo pažnju na ranjive kategorije društva.

 

MOSTAR                  14.08.   OKC ABRAŠEVIĆ

SARAJEVO               19.08.   KROV DOMA MLADIH

TRAVNIK                  25.09.   TVRĐAVA STARI GRAD

ZENICA                     26.09.   BNP ZENICA

 

 

 

 

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 18.7.2015. u 08:55