Nedžad Bašić: ODA TITU NA DAN MLADOSTI

Nedžad Bašić
Autor/ica 25.5.2018. u 21:38

Nedžad Bašić: ODA TITU NA DAN MLADOSTI

foto: vestionlinie

Puno nam je žao što si nas napustio. Nisi trebao to uraditi ma šta da se je desilo. Sada kada dolazi proljeće, kada izlazimo u parkove i na obale rjeka. U šetnje gradovima, izdao si nas. Izdao si našu rokersku himnu koju smo sa tobom pjevali u kasnim noćima i ranim jutrima. Izdao si našu zakletvu o stalnoj i vječitoj vjernosti i radosti u ranim jutarnjim satima kada smo prelazili most na rjeci kada se sunce još nije rodilo i kada se ptice još nisu probudile. Bio si naša inspiracija u našim zajedničkim lutanjima dalekim gradovima, muzejima, parkovima, manastirima, crkvama, džamijama… Nećemo te više uznemiravati. Ponekad ćemo ti pisati  duga pisma u noćima punih olujnih vjetrova sa puno zvezda i punim sjajnim mesecom kojeg smo svi tako ljepo i veselo doživljavali sa tobom. Pjevat će mo i dalje rokerske pjesme koje smo pjevali zajedno. Dolazit ćemo ponovo na rijeku s tom pjesmom i lutat ćemo s njom do posljednjeg našeg trajnog zastoja.

Poštovaćemo tvoju želju da te ne uznemiravamo na tvom vječitom počinku. Opet, žao nam je gubiti inspiracije, emocije i strasti koje si nam donosio. U ime tih emocija, strasti i inspiracija,  mi nikad nećemo izgubiti naše snove koje smo zajedno sanjali. Mi idemo pravo nigdje ne skrećemo i ako se negdje bar na trenutak susretnemo bićemo srećni. Pozovi nas uvjek kad osjetiš želju za novim zvucima i vibracijama  naše svirke. Žao nam je puno što više ne možeš da pratiš naše vibracije. Vrijeme se promjenilo. I mi smo se promjenili. Pisaćemo ti ponovo.  Želimo ti puno novih emocija, strasti i ljepih zvukova.

Neka te čuva olujni vjetar beskućnik, neka te blagoslove zvjezdane noći i sunčana jutra. Neka te sve to podsjeća na nas, na naš zajednički vječiti veseli smijeh koji nas je uvjek držao u našem trajnom mladalačkom zanosu sa tobom. Šteta što više ne možeš pratiti nas u tim našim vječitim mladelačkim vibracijam. SAD NAM PUNO NEDOSTAJEŠ.

Nedžad Bašić
Autor/ica 25.5.2018. u 21:38