JEDNOM OD ONIH ŽIVOTA

Ivo Anić
Autor/ica 27.11.2022. u 09:14

JEDNOM OD ONIH ŽIVOTA

Hvala ti što si me naučio što znači biti gospodin kada smo svi bili drugovi. Hvala ti što si me naučio da to gospodin ne treba biti u korelaciji sa tim ‘drugovi’ dapače, i mi djeca shvatili smo da i ako si gospodin možeš itekako biti drug, a da mnoga gospoda oko nas nikada neće biti drugovi.

Piše: Ivo Anić

Hvala ti što si nas kao drug pripremao na ono što nas čeka kada dođu ‘gospoda’ tako da i dan danas bez greške znamo prepoznati ‘gospodina’ od druga. Hvala ti za standarde koje si nam postavio u životu, kao da si znao da će jednom svaka budala zaposjesti naše televizore pa si bio previše profesionalan da bi danas mi mali tvoji glupani znamo kakve amatere gledamo. Znao si da ćemo sužavanjem zemlje, medija i televizije suziti i kvalitetu, pa si bio toliko širok da si znao da ćemo mi ovako suženi danas pravit se blesavi kako nikada nismo imali ništa bolje, ništa veće, ništa svjetsko, a imali smo.

Imali smo tebe, tebe koji nam je svojim životom pokazivao što treba biti, i ako toga nema bolje da ničeg nema. Jer se samo tako može biti i mora. Sve drugo je život koji živiš, a znaš da te netko pošteno zajebava.

Nameće ti krivnju i živi na tvoj tačun.

Govori ti što je život i što su standardi tog i takvog života. Ali negdje duboko u tebi je istina. Ona koja progovori u nedjelju popodne. Kada ostaneš sam, i sa sjetom se prisjetiš jednog od svojih života.

Života u kojima su neki ljudi znali da nismo dovoljno drugovi, sa bi ikada bili gospoda.

Ivo Anić
Autor/ica 27.11.2022. u 09:14