GOJER REŽIRA DRAMU O ISUSU I SJENI U BEOGRADU

tačno.net
Autor/ica 28.8.2018. u 11:19

Izdvajamo

  • U povodu rada na ovom novom teatarskom projektu Gojer ističe suvremenost i poetičnost Legende, kao i želju da nakon Gospode Glembajevih, U agoniji, Adama i Eve, Kraljeva, Puta u raj, Hrvatske rapsodije „stvori krležijanski autentičan splin u kojem će između glumaca i gledališta prostrujati magično scensko magnovenje, neka čista harmonija sfera, kakvu je samo veliki Krleža znao stvoriti..."

Povezani članci

GOJER REŽIRA DRAMU O ISUSU I SJENI U BEOGRADU

Poznati sarajevski teatarski režiser Gradimir Gojer počinje 28. avgusta u beogradskom Dorćolskom narodnom pozorištu rad na postavci prvog napisanog teksta Miroslava Krleže, Legenda.

Ova rana Krležina drama kroz dijaloge Isusa Krista i njegove Sjene problematizira složena pitanja života i smrti, pravde i nepravde, hedonizma i asketizma. U predstavi će igrati Vahid Džanković, Ivona Momirović, Gala Šalipur i Danilo Lončarević. Režiser je i autor likovnih rješenja i izbora muzike, dok je producent predstave Filip Gajić.

U povodu rada na ovom novom teatarskom projektu Gojer ističe suvremenost i poetičnost Legende, kao i želju da nakon Gospode Glembajevih, U agoniji, Adama i Eve, Kraljeva, Puta u raj, Hrvatske rapsodije „stvori krležijanski autentičan splin u kojem će između glumaca i gledališta prostrujati magično scensko magnovenje, neka čista harmonija sfera, kakvu je samo veliki Krleža znao stvoriti…”

Predstava će se igrati na sceni Kosmodrom.

tačno.net
Autor/ica 28.8.2018. u 11:19