Vučić: Nisam diktator, priče o diktaturi su deo plana različitih lobija i tajkuna

tačno.net
Autor/ica 30.9.2013. u 05:35

Vučić: Nisam diktator, priče o diktaturi su deo plana različitih lobija i tajkuna

Vicepremijer Aleksandar Vučić izjavio je da su priče o diktaturi u Srbiji deo šireg političkog plana različitih lobija, političara i tajkuna, da lažno predstave Srbiju lošijom zemljom nego što jeste. Vučić je naveo da su za diktaturu optuživani i Margaret Tačić, Šarl de Gol i Helmut Kol – Kol zato što je bez referenduma ukinuo nemačku marku i uveo zemlju u evrozonu, a danas su mu Nemci zbog toga zahvalni.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije je rekao da ti ljudi ne razmišljaju o budućnosti Sribje i onome što je dobro za “našu decu”.

Vučić je naveo da su za diktaturu optuživani i Margaret Tačić, Šarl de Gol i Helmut Kol – Kol zato sto je bez referenduma ukinuo nemačku marku i uveo zemlju u evrozonu, a danas su mu Nemci zbog toga zahvalni.

“Mnogo bolji od mene nazivani su tim imenima. I to što me svi napadaju, ja sam na to ponosan, jer to govori o razlici koja postoji izmejdu mene i ostalih lidera političkih stranka. Ja sam promenio pristup i način vođenja politike u Srbiji i ugrozio sam interese mnogih. Nisam se libio i plašio  da sa najmoćnijima i najopasnijima ukoliko su nešto sticali kriminalnim radnima, niti da uđem u sukob sa njima”, kazao je Vučić. On je naglasio da razume kad se kaže da se hapšenja ne mažu na hleb, ali da je uveren da je poruka da se krađa i kriminal ne isplate – veoma važna poruka.

Vučić je istakao da postoji tri nivoa sa kojih se propagira takva slika o Srbiji, sa jedne stranke kroz medije koji su pod kontrolom pojednih političara i tajkuna i čiji je posao da svaki dan pišu o, kako je rekao, tobožnjoj diktaturi, a sa druge da svakoga ko bi rekao nešto dobro o aktulenoj vladi i politici koju vodi bude kritikovan u medijima.

Vučić je kao primer naveo Vesnu Pešić, Nenada Čanka…

“Ako iko kaže išta pozitivno stavlja se na stub srama… Osim toga, i treći nivo napada je pokušaj da se govori o katastrofičnim i kataklizmičnim rešenjima, a da se pozitivne stvari ne pominju”, kazao je Vučić u emisiji Teška reč na TV Pink.

tačno.net
Autor/ica 30.9.2013. u 05:35