ADMINISTRATOR LISKALUKA

Gradimir Gojer
Autor/ica 28.6.2018. u 11:54

ADMINISTRATOR LISKALUKA

Foto: bljesak.info

Umjesto In memoriam

Mostarski novinar i publicista Džemal Raljević, autor brojnih knjiga o specifičnom mostarskom humoru nije više među živima…

Odlazak ovog vrijednog poslenika pisane riječi još jedanput me uvjerio da pregnantan rad, posebice  u oblasti novinarstva, uzima svoj danak… Stradaju najvrijedniji i oni koji su novinarstvu podređivali sve u svojim životima.

Džemal Raljević je dugogodišnje novinarsko iskustvo potvrđivano na stranicama Privrednih novina, Slobode, Oslobođenja nadgrađivao vrijednim publicističkim ostvarenjima, da bi posebnu strast posljednjih decenija pokazivao prema širokoj lepezi humora i satire, kao jedne od bitnih karakteristika duhovnosti u Mostaru i Hercegovini. Raljević je posebnu pozornost pokazivao prema mostarskim liskalucima, čijim je kroničarom – bilježnikom i svojevrsnim administratorom postao još od svoje rane novinarske i publicističke mladosti. Njegov smisao za specifični kratki humorni skerco doći će do izražaja osobito u knjizi humornih i satiričkih tekstova na temu nara, ili po hercegovački šipka, rezultirao je knjigom koja ovo mediteransko voće uzdiže na pijedestal književne činjenice i književnog lika…
Odlaskom Džeme Raljevića, vrsnog novinara, koji je dao prilog i sportskom novinarstvu, ukupna kulturna klima u Mostaru i Hercegovini izgubila je vrhunskog profesionalca, virtuoznog stilistu i publicistu sa dignitetom.

Izgubili smo i mi, njegovi brojni prijatelji, koji smo u njegovom poštenom pregnantnom spisateljskom radu i djelu nalazili inspiraciju i dugogodišnji uzor.

Počivaj u miru najdraže ti mostarske zemlje svestrani administratore mostarskog humora i satire…

Gradimir Gojer
Autor/ica 28.6.2018. u 11:54