Književno predstavljanje Bojana Tončića u Sarajevu

tačno.net
Autor/ica 18.7.2016. u 17:40

Književno predstavljanje Bojana Tončića u Sarajevu

PEN centar u BiH organizira književno predstavljanje novinara Bojana Tončića, koje će biti održano u četvrtak, 21.7.2016. s početkom u 20h, u Udruženju za afirmaciju kulture i umjetnosti „Zvono.“

S gostom će razgovarati Ahmed Burić.

Bojan Tončić, novinar, komentator beogradskih E-novina, rođen je 1967. godine u Leskovcu.

Radio je u dnevniku „Danas“ od njegovog osnivanja 1997. pa sve do 2008.godine. Bio je dopisnik sarajevskih „Dana“, trenutno je stalni saradnik sarajevske „Diskriminacije.ba“, zagrebačke „Lupige“, te beogradske „Helsniške povelje.“ Tekstove su mu prenosili „Jedinstvena BiH“, te „Radio Sarajevo“, prištinski „Express“ i „Koha ditore“, kao i brojni drugi mediji s prostora bivše Jugoslavije i Evrope.

Dobitnik je novinarskih nagrada: „Dušan Bogavac“ Nezavisnog udruženja novinara Srbije, za novinarsku etiku i hrabrost, „Nikola Burzan“ koju dodjeljuje dnevnik „Danas“ i plakete „Miodrag Vukomanović“ kao finalista Podgoričkog novinarskog foruma 2014.godine. Hapšen i privođen u vezi s obavljanjem novinarskog posla.

Objavio je knjige „Krivo srastanje“ (zbirka eseja, 2011) i „Slučaj Topčider Anatomija državnog zločina“ (2014), o nerasvijetljenom ubistvu gardista u Beogradu. Zastupljen je u antologiji Priče o Kosovu, pričom „Plitka Dubina.“

Tekstovi su mu prevođeni i objavljivani u brojnim publikacijama, na engleskom, njemačkom, francuskom, italijanskom i jezicima bivše Jugoslavije.

tačno.net
Autor/ica 18.7.2016. u 17:40