Naša stranka: Otvaramo vrata Parlamenta Federacije

tačno.net
Autor/ica 29.9.2014. u 18:51

Naša stranka: Otvaramo vrata Parlamenta Federacije

 

Naša stranka je pozvala građane i građanke Bosne i Hercegovine da javno ističu svoju podršku političkim strankama, te šire poruku o tome koliko zapravo ljudi vidi rješenje u novim snagama koje nudi ova politička opcija.

“Prema posljednjim anketama Naša stranka će imati predstavnike u Zeničko-dobojskom i Tuzlanskom kantonu, a u Kantonu Sarajevo imamo značajno veću podršku nego prije četiri godine. Sve upućuje na to da ćemo imati i zastupnika koji će biti direktno izabran iz Sarajeva za Federalni parlament. To je direktan rezultat činjenice da se naši predstavnici nisu kompromitirali u posljednjem mandatu, i konačno imamo dokaz da se ovim poslom isplati pošteno baviti, te da građani prije ili kasnije prepoznaju sposobne i nepotkupljive kandidate. Rast podrške Našoj stranci pripisujemo i činjenici da su naši kandidati jedini koji na ulicama svakodnevno razgovaraju sa građanima, i direktno odgovaraju na sva pitanja”, kazao je Albin Zuhrić, generalni sekretar Naše stranke, komenitrajući posljednja dostupna ispitivanja javnog mnijenja.

“Smatramo da je vrlo bitno da otvorimo vrata Parlamenta Federacije. Nastavljamo onim putem kojim je krenuo Predrag Kojović u ovom mandatu kroz Dom naroda, a sada i kroz Zastupnički dom. Pokazat ćemo kako Parlament funkcionira, dijeliti dokumente i dnevni red sa građanima, te konačno tražiti vraćanje direktnih prenosa sjednica, kako bi se konačno demistificirale određene pojave o kojima smo čuli samo u formi anegdote ili vica iz federalnih poslaničkih klupa”, rekao je Gratz, te pozvao građane da daju povjerenje Našoj stranci i na višim nivoima.

“Od suštinske je važnosti bilo da građani shvate da nismo samo lokalna stranka, te da imamo kadrove da napravimo veliki iskorak. U posljednje dvije sedmice moramo doći do neodlučnih, upoznati ih sa našim programom i kandidatima, i pokrenuti talas koji će u naredne četiri godini učiniti da drugačije razgovaramo o politici”, zaključio je Gratz, nosilac liste Naše stranke za Parlament Federacije.
tačno.net
Autor/ica 29.9.2014. u 18:51