Petogodišnja Nora ponovno u opasnosti: “Iznad svega joj je potrebna Vaša snaga…”

tačno.net
Autor/ica 11.3.2013. u 17:38

Petogodišnja Nora ponovno u opasnosti: “Iznad svega joj je potrebna Vaša snaga…”

 

Zdravstveno stanje djevojčice Nore Šitum, čija je bolest na noge podigla cijelu regiju ponovno se pogoršalo te iz tog razloga trenutno nije moguć nastavak liječenja, objavljeno je na Facebook stranici podrške.

Piše: Nikola Vučić

“Dragi naši, stanje naše Nore Fore, naše lavice, nažalost je pogoršano i iznad svega joj je potrebna Vaša snaga, Vaše misli i Vaše molitve. Naime, pojavile su se određene komplikacije koje trenutno onemogućuju daljnje liječenje. Ali naša Nora Fora svaki puta je uspjela pobijediti nemoguće, nemoguć se činio i iznos potreban za odlazak u Ameriku, uspjeli ste svi Vi, snaga Vaših srca. Šaljimo joj vojsku anđelčića i najljepših misli. Nora u mislima, Nora u srcu”, napisano je na Facebook stranici podrške Nori.

Djed oboljele djevojčice Stevan Atanovski, za RTL je detaljnije objasnio s kojim nedaćama se ovaj put susrela Nora:

“Problem su te gljivice, inače uobičajena pojava kod svih pacijenata nakon kemoterapije. Norine su iz sinusa prešle u krvotok putem kojeg su došle do mozga. Za dva do tri dana bi se trebalo znati o kojoj se vrsti gljivica radi kako bi ih mogli ciljano napadati lijekovima. Situacija je opasna”, rekao je Norin djed te dodao kako navodno liječnici tvrde da 90 posto djece kojoj gljivice dospiju u mozak ne preživi.

Podsjetimo, petogodišnja Nora Šitum zahvaljujući humanoj pomoći građana iz Hrvatske i regije otputovala je prije četiri tjedna u Dječju bolnicu u Philadelphiji gdje je započela eksperimentalnu terapiju u borbi protiv akutne limfoblastične leukemije.

tačno.net
Autor/ica 11.3.2013. u 17:38