Vlast u borbi protiv zagađenog zraka: Kroz Sarajevo zabranjeno kretanje teretnih vozila

tačno.net
Autor/ica 8.1.2019. u 09:42

Vlast u borbi protiv zagađenog zraka: Kroz Sarajevo zabranjeno kretanje teretnih vozila

Kako su nam kazali iz Direkcije za puteve KS, postavljeni saobraćajni znakovi su sastavni dio interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo.

“Konkretno, radi se o mjeri zabrane saobraćaja za teretna motorna vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 3,5 tone na glavnom gradskom longitudinalnom pravcu na potezu od Baščaršije do Nedžarića s preusmjerenjem saobraćaja na alternativne pravce kretanja. Tehnička regulacija saobraćaja za vrijeme zabrana vršit će se privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom, znacima i naredbama koje daju ovlaštene policijske osobe MUP-a Kantona Sarajevo. Ovo se ne odnosi na vozila javnog gradskog prijevoza, javnih komunalnih preduzeća, vozila hitnih intervencija i dostavna vozila za prehrambene proizvode. Ova mjera se preduzima još prilikom proglašenja prve epizode (Pripravnost)”, kazali su nam iz direkcije.

Saglasnost za postavljanje znakova izdalo je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, a posao su obavili službenici KJKP Rad. Do sada su postavljena 24 znaka.

Ostatak znakova će od Skenderije do Baščaršije, zbog specifičnosti saobraćajne mreže i određivanja alternativnih ruta kretanja vozila, biti postavljen u narednom periodu.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 8.1.2019. u 09:42