Uvredljivi natpisi na vratima prostorija organizacije Žena u crnom

tačno.net
Autor/ica 25.10.2021. u 12:58

Uvredljivi natpisi na vratima prostorija organizacije Žena u crnom

Foto: Žene u crnom Srbija/Facebook

U noći sa petka na subotu 22. i 23. oktobra ove godine, nepoznati počinioci su na ulaznim vratima prostorija Žena u crnom, koje se nalaze u Jug Bogdanovoj ulici, crnim sprejom ispisali uvredljive natpise “Kurve u crnom”, “Ratko Mladić” te pet komada znaka “Samo sloga Srbina spašava”.

Kako navode iz ove Organizacije ovo nije ni prvi, a sigurno neće biti ni posljednji u nizu napada na Žene u crnom. Tokom 30 godina rada Žene u crnom su bile izložene kako verbalnim, tako i fizičkim napadima.

Aktivistkinje Žena u crnom, kao i prostorije Žena u crnom su često bile meta fizičkih napada raznih fašističkih grupa i pojedinaca koji su se uvijek okončavali nekažnjeno.

Foto: Žene u crnom Srbija/Facebook

“Ti napadi iza kojih su najčešće stajali takozvani nedržavni akteri, koji su uvek bili i dalje jesu pod kontrolom delova nerasformiranih tajnih službi, koje su ostale kao nasleđe Miloševićevog zločinačkog režima, uvek su se odigravali uz prećutnu saglasnost političkih garnitura na vlasti. Sadašnji politički režim u Srbiji, koji vodi Aleksandar Vučić koristi fašističke grupe i pojedince kao batinu u svojim rukama kako bi se obračunao i obračunavao sa svim slobodnomislećim grupama i pojedinkama i pojedincima, a pre svega sa onima koji u svom mišljenju i delovanju zahtevaju radikalni raskid sa zločinima iz prošlosti u kojoj gore pomenuti nije bio samo nemi posmatrač, nego veoma aktivni učesnik”, napisale su na svojoj Facebook stranici.

Od nadležnih institucija države Srbije traže da okončaju klimu nekažnjenog i nekažnjivog nasilja, tako što će pronaći odgovorne za ovaj napad i adekvatno ih kazniti.

tačno.net
Autor/ica 25.10.2021. u 12:58