PREMIJERA DEČIJE PLESNE PREDSTAVE ZVEZDICA SPAVALICA

tačno.net
Autor/ica 12.11.2018. u 09:42

PREMIJERA DEČIJE PLESNE PREDSTAVE ZVEZDICA SPAVALICA

Foto: Ksenija Mikor

Plesni projekat Balkan Dance project Vol. 4 Zvezdica Spavalica (Zvezdica Zaspanka) u koreografiji Aleksandra Ilića i režiji Aleksandra Nikolića premijerno je izveden 11. novembra ove godine na sceni Kulturnog doma Velenje (Slovenija).

Zvezda Spavalica fantazija na bajku za decu slovenačkog pisca Frane Milčinski – Ježek koja je tokom svog postojanja bila nebrojeno puta obrađivana kao pozorišni igrokaz i TV priča, sada je prvi put prikazana i u obliku plesne predstave.

Pet  igrača Mojca Majcen (Slovenija), Branko Mitrović (Bosna i Hercegovina), Miona Petrović, Nikola Pavlović, Jakša Filipovac (Srbija) i polaznice plesnog studija N iz Velenja su tumačili ceo univerzum likova od zvezda i Meseca na nebesima, preko majmuna, ptica, zmija, fakira, čarobnjaka i lupeža, poštara sve do velikog zlog razbojnika i ostalih likova iz naših snova.

Kroz ovu plesnu avanturu autori su poveli publiku (decu i odrasle) u priču o odrastanju, sazrevanju i životu. Slušajte dete u sebi, poručuju autori, možda je mudrije od nas…

Pre pet godina Balkan Dance project nastao je na inicijativu Mojce Majcen, Igora Kirova i Aleksandra Ilića uz podršku Festivala Velenje, kako bi ostvarili misiju zajedništva kultura i umetnosti poniklih na istoj ili sličnoj tradiciji balkanskih zemalja.

Kostim Aleksandra Karović, scenografija Tanja Žiropađa, dizajn zvuka Stefan Petrović.

tačno.net
Autor/ica 12.11.2018. u 09:42