MEĐUNARODNI SUSRET I AKREDITACIJA U INSTITUTU ZA UMETNIČKU IGRU

tačno.net
Autor/ica 29.6.2016. u 09:12

MEĐUNARODNI SUSRET I AKREDITACIJA U INSTITUTU ZA UMETNIČKU IGRU

U Institutu za umetničku igru u saradnji s Cairo Opera Ballet (Nacionalni balet iz Kaira) održana je godišnja audicija 28. juna s početkom u 13. časova ove godine za balerine, baletske igrače i soliste.
Balerine koje su prošle audiciju su:  Teodora Durać, Valentina Đurašanin, Valentina Grujičić, Milica Jelić, Anisija Gavrilović, Nastasija Ivetić i Zorana Zlatković.

Ponuđeni ugovori su od septembra 2016. godine do juna 2017. godine (uz mogućnost produžetka). Audicija je podrazumevala akademski klas (bar, sredina, skokovi) uključujući i varijacije.
Audiciju su vodile direktorka Kairo baleta Erminia Gambarelli Kamel, profesorka klasičnog baleta i repertoara Instituta za umetničku igru Liana Dorina Iancu i korepetitorka Elena Kovačević.

Audicija je bila povod za organizovanje prvog Međunarodnog susreta kome su prisustvovali Erminia Gambarelli Kamel direktorka Kairo baleta, Belma Čečo Bakrač direktorka Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo i prof. dr Vladimir Tomašević osnivač Instituta za umetničku igru.

Direktorka baleta Narodnog pozorišta Belma Čečo Bakrač koja je prisustvovala audiciji ponudila je stalne ugovore Branku Sariću i Valentini Đurašanin.

Sastanak je završen potpisivanjem ugovora između Nacionalnog baleta Kairo i Instituta za umetničku igru o Međunarodnoj saradnji, razmeni koreografa, pedagoga i igrača i zajedničkih naučno-stručnih, odnosno umetničkih projekata.

Prof. dr Vladimir Tomašević je istakao i dugo iščekivanu potvrdu rada Instituta za umetničku igru prve i jedine viskoškolske ustanove u Srbiji,  da je odlukom Nacionalnog Saveta Srbije ovaj studijski program Akreditovan.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 29.6.2016. u 09:12