Kratka istorija ćutanja Sanje Petrović, predsednice kovinske opštine

Slobodan Dukić
Autor/ica 6.11.2019. u 15:50

Izdvajamo

  • Prema njegovim rečima 13. novembra u Osnovnoj sudskoj jedinici u Kovinu biće početak suđenja povodom parnične tužbe koju je podneo protiv Dragana Šljivovačkog. Trebalo je da prođe više od četiri godine da to suđenje stigne na red. Pitanje je, međutim, kakva je sudbina službene krivične prijave koju je policija podnela protiv Šljivovačkog zbog osnova sumnje da je Nešiću naneo lakše telesne povrede. Kako smo saznali "zaglavljena" je u smederevskom tužilaštvu. Čekamo epilog i jedne i druge pravne stvari. Toliko dugo nije čekala predsednica kovinske opštine da i u svom drugom mandatu ustoliči Dragana Šljivovačkog za većnika. Mandatarkin izbor u ime nas građana mandatora.

Povezani članci

Kratka istorija ćutanja Sanje Petrović, predsednice kovinske opštine

Nebojša Nešić, foto S.D.

Naprednjak je mio, ma kakav siledžija bio

Danas je, šesti novembar, trinaesti dan od 24. oktobra, kad smo poslali pismo Sanji Petrović, predsednici kovinske opštine, namerni da, u ime javnosti, saznamo kako gleda na slučaj brutalnog prebijanja građanina Milorada Krstića, od strane Dragana Šljivovačkog, člana Opštinskog veća, čiji je ona mandatar. (Vidi tekst Napredni kovinski opštinski većnik udario nedužnog građanina) Sve govori da će i ovo pismo ostati bez odgovora, kao i ranija. Predsednica ne voli ovakva pisma. Sad ima i golemi razlog za ćutanje. Dotični, prema građanima siledžijski raspoloženi većnik, uživao je i uživa puno poverenje Sanje Petrović. Šljivovačkom nije prvi put da nasrne i udari. Evo kratkog podsećanja kako je pre četiri godine, pred njenim očima, u njenom kabinetu pesničio i udarao nogama Nebojšu Nešića, takodje člana Opštinskog veća.

Neke novine su o tome pisale, te 2015. godine, kaže Nešić i potvrđuje navode da je bio žrtva napada Šljivovačkog, posle njegovih pritisaka telefonom, da kao predsednik Saveta mesne zajednice Gaj promeni stav da bi o krađama useva trebalo da odlučuju nadležni, a ne da “pravdu” dele privatna obezbeđenja. Meni kao prvom čoveku sela nije bila važna boja kože da bi ljude osudio unapred i amnestirao njihovo prebijanje. Rekao sam to Šljivovačkom.

Verbalna razmena mišljenja četiri dana kasnije u kabinetu Sanje Petrović, predsednice opštine završila se, kako za Pancevo City, kaže Nešić fizičkim napadom na njega. Priča nam da ga je predsednica pozvala. Da se raspita kako teku stvari oko prebijanja ljudi uhvaćenih u krađi na njivama. Nešić ponavlja da ne prihvata da ih batinaju i sude im drugi, umesto policije, tužilaštva, sudova. U kabinetu su i Zoran Bradanji, predsednik Skupštine opštine i Radiša Antonijev, tadašnji predsednik Saveta mesne zajednice Deliblato. Predsednica šalje telefonsku poruku, priča Nešić. Ubrzo stiže Šljivovački. Opet tema “ko treba da bije i pravdu deli”. Nešić brani stav o ravnopravnosti građana pred Zakonom, a Šljivovački, prema njegovoj priči, odgovara da su “lopovi zasluženo dobili svoje”. Nešić onda uzvraća da su to mali lopovi, a da velikih ima i među naprednjacima…pominje neplaćanje poreza…

I tu je đavo došao po svoje. Ukratko prepričano, po kazivanju Nešića. Šljivovački skače na njega. Udara ga pesnicom u lice. On se brani rukama. Dobija još jedan udarac u glavu. U gušanju biva oboren na pod. Slede udarci nogama. “Zalepljene odlepljuju” Bradanji i Antonijev. Napadnuti Nešić daje ostavku na mesto većnika. Dodaje da je na to mesto pristao, da pomogne u razvoju veterinarske službe (Nebojša Nešić je doktor veterinarske medicine prim. nov)

Prema njegovim rečima 13. novembra u Osnovnoj sudskoj jedinici u Kovinu biće početak suđenja povodom parnične tužbe koju je podneo protiv Dragana Šljivovačkog. Trebalo je da prođe više od četiri godine da to suđenje stigne na red. Pitanje je, međutim, kakva je sudbina službene krivične prijave koju je policija podnela protiv Šljivovačkog zbog osnova sumnje da je Nešiću naneo lakše telesne povrede. Kako smo saznali “zaglavljena” je u smederevskom tužilaštvu. Čekamo epilog i jedne i druge pravne stvari. Toliko dugo nije čekala predsednica kovinske opštine da i u svom drugom mandatu ustoliči Dragana Šljivovačkog za većnika. Mandatarkin izbor u ime nas građana mandatora.

Slobodan Dukić
Autor/ica 6.11.2019. u 15:50