Knjiga poezije “Sanjaj snove” Aleksandra Ilića

tačno.net
Autor/ica 3.6.2021. u 13:42

Knjiga poezije “Sanjaj snove” Aleksandra Ilića

Promocija knjige stihova Sanjaj snove Aleksandra Ilića baletskog umetnika i koreografa, biće održana u sredu 9. juna s početkom u 19.00 časova u Biblioteci grada Beograda u Sali Odeljenje umetnosti.

O knjizi će govoriti direktorka Narodnog muzeja Srbije Bojana Borić Brešković, urednica knjige Teodora Sujić teoretičarka i istoričarka svetske književnosti, Ljiljana Zečev u ime Biblioteke grada Beograda, Milena Šećerović izdavač Centar Fabula nostra i autor Aleksandar Ilić.

Aleksandar Ilić je postdiplomske studije završio je na Konzervatorijumu za muziku i ples Triniti Laban u Londonu, a doktorske započeo na u AMTII u Plovdivu. Autor je knjiga stihova Praznik srca i U prisustvu šapata. U saradnji s Teodorom Sujić je preveo knjigu Modeliranje baletskih repertitora Tanje Vujisik.

Dobitnik je brojnih umetničkih i društvenih priznanja i nagrada, među kojim je svakako najznačajnija Nagrada za životno delo Filip Višnjić koju mu je dodelio njegov rodni grad Šid za doprinos u kulturi.

Profesor je u Institutu za umetničku igru u Beogradu čiji je jedan od osnivača, a od 2019. godini na poziciji v.d. direktora Kulturnog centra Beograda.

tačno.net
Autor/ica 3.6.2021. u 13:42