Igrači Nacionalne opere iz Temišvara premijerno u Beogradu

tačno.net
Autor/ica 17.12.2021. u 13:34

Igrači Nacionalne opere iz Temišvara premijerno u Beogradu

Foto: Nemanja Maraš

Na poziv balet majstora Amalie Mindrutiu, beogradskoj publici će se predstaviti igrači Nacionalne opere iz Temišvara u okviru decembarskog SHOWCASE – večeri posvećenoj najboljim koreografijama studenata svih odseka i godina Instituta za umetničku igru.

Na Velikoj sceni Doma kulture studentski grad 21. decembra s početkom u 20h  premijerno će biti prikazane varijacije i delovi najpoznatijih klasičnih baleta koje će izvesti Bogdan Radacina, Giuseppe Paolicelli, Federica Franceschini, Iustina Ciobanu, Antonio Bisogno iz Temišvara u saradnji sa članovima Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i Kompanije Balet mladih koju koju vode Amalia Mindrutiu, Milica Bezmarević, Mila Stijak i Ana Spremić.

Balet majstor i primabalerina Amalia Mindrutiu iz Rumunije, gostujući profesor klasičnog baleta, repertoara i metodike na Institutu za umetničku igru i rukovodilac Kompanije Balet mladih, realizujući ovu regionalnu saradnju najavljuje kao novi početak razmene baletskih umetnika Rumunije i Srbije uz podršku Nacionalne opere iz Temišvara i Instituta za umetničku igru.

tačno.net
Autor/ica 17.12.2021. u 13:34