VRIJEME JE ZA REVOLUCIJU

Gradimir Gojer
Autor/ica 8.6.2020. u 19:18

VRIJEME JE ZA REVOLUCIJU

Prije svega naglašavam staru formulu da treba demontirati centre zla na lokacijama: Poljine, Dolina Radobolje i Laktaši!!! Dovoljna su tri helikoptera i osam marica! Narod će znati dalje!

Bosanskohercegovački građani nema što nisu za manje od godinu dana proživjeli i što, nažalost, i dalje proživljavaju dahćući pod dvostrukim samarom, koji su im stavili i uporno ga zatežu tronacionalno raspoložene krvopije i gnusni, u svjetske pljačkaške tijekove umašćeni, podli međunarodni instruktori, kojima je jedinstveni cilj da Bosna i Hercegovina bude sve manja, a njeni separirani odsječci sve jači i sve moćniji…

Nakon pošasti korona virusa dolaze ekonomski računi svakom građaninu BiH na naplatu. Ne znam tko je što naručivao, tko se za šta zaduživao, ali znam da će džepovi svih građana biti šupljiji i da ćemo svi kusati ekonomske pomije koje nam je zamiješala za rješavanje same pandemije nesposobna, a za njene ekonomske posljedice još nesposobnija vlast.

U situaciji svakominutnih strahova za zdravlje i u jeku borbe protiv korona ugroze što je preostalo bosanskohercegovačkom građaninu? Kao i uvijek – ništa. Od silno najavljivane ekonomske, a o medicinskoj pomoći i da ne govorim, tek možda ponekom dosegne mrvica u vidu zaštitne maske.

Ostalo, kao i obično u BiH je pojela maca.

Cjelokupna predapokaliptična situacija u kojoj nam već mašu i prijete stravičnim drugim valom pandemije, repinama i džepovima još ugrožavajuće epidemije, morala bi proizvesti, bez obzira na tradicionalno ravnodušje i stav valjda će to nas mimoići, građanski bunt, pobunu, izraženu kroz otpor prema nesposobnoj, korumpiranoj i na svaki način samozadovoljnoj vlasti, koja u mnogim dijelovima države nema niti formalni izborni legitimitet. Slabljenje materijalne pozicije svakog pojedinca, tisuće privremeno ili stalno otpuštenih radnika traži bunt, traži udar na dobro utvrđene pljačkaške gangove, koji su čak i pošast korone iskoristili za uvećanje vlastitih lisnica i feuda…

Došao je trenutak za promjene, kada na svaki način, od onog gandijevskog, za koji teško da će ćutila imati prevejani pljačkaši iz redova sve tri skupine klerofašista, do najrevolucionarnijih metoda preslagivanja sredstava za golu egzistenciju u džepove najsiromašnijih.

Kucnuo je čas.

Socijalna revolucija ulazi u Bosnu i Hercegovinu. Ne mogu je voditi osramoćeni i izblamirani političari za jednokratnu uporabu (ma koliko dugo su zlorabili prvo svoje glasače, a onda i sve ostale), pa čak da i formalno pripadaju izlizanoj i krajnje blijedoj ljevici. Očekuje se radnički, bosanskohercegovački bunt u vidu masovnog pokreta građana, kojima je već preko glave neimaštine, bolesti, bijede i lažnih obećanja.

Samo jedinstveni bosanskohercegovački pokret iz kojeg na vrijeme treba isključiti gulikože i lopove, stranačke folere i popuzane, može razriješti situaciju u kojoj parlamenti ne rade, a i kada rade, bolje je da ne rade.

Sve ovo mora biti praćeno preciznim napucima trusta ekonomskih stručnjaka, ali domaćih (!!!), jer u bjelosvjetsku kamarilu pljačkaša ne vjerujem!

Ali, prije svega naglašavam staru formulu da treba demontirati centre zla na lokacijama: Poljine, Dolina Radobolje i Laktaši!!! Dovoljna su tri helikoptera i osam marica!

Narod će znati dalje!

Gradimir Gojer
Autor/ica 8.6.2020. u 19:18