Ubijen Slaviša Krunić banjalučki biznismen koji je poručivao Dodiku: Ja sam Bosanac i hoću da gradimo državu zajedno

tačno.net
Autor/ica 23.4.2019. u 09:26

Ubijen Slaviša Krunić banjalučki biznismen koji je poručivao Dodiku: Ja sam Bosanac i hoću da gradimo državu zajedno

Krunić je prije nekoliko godina progovorio o pokušajima vlasti u Republici Srpskoj da ga reketare s obzirom na to da iza njega, kako je govorio, ne stoji niko od vladajućih stranaka.

Izvor iz istrage otkriva da je sačekuša bila sa dvije različite strane. Napadači su čekali da auto u kojem su bili Krunić i mladić Žarko Pavlović uspori, a zatim su ispucali nekoliko rafala u Krunićevu Toyotu.

U razmjeni vatre ubijen je Krunićev radnik obezbjeđenja Pavlović sa Pala i jedan od napadača, koji je prema nezvaničnim informacijama Željko Kovačević.

Slaviša Krunić je u obračunu zadobio teške povrede vitalnih organa i prebačen je u drugi automobil kojim su ga odvezli u UKC RS gdje je preminuo, piše Srpskainfo.

“Očigledno je da se radilo o unaprijed pripremljenoj likvidaciji Slaviše Krunića. Tačan broj napadača, kao i vrsta oružja iz kojeg su pucali bit će poznata nakon uviđaja”, ispričao je izvor iz istrage.

Mještani su ispričali da su oko 22:30 sati čuli više rafala koji su došli iz pravca porodične kuće Krunića.

“Bilo je pravo ratno stanje i to je trajalo minut ili dva. Zatim je sve utihnulo”, ispričao je jedan od komšija. Dodaje kako je Krunić nedavno došao u porodičnu kuću u laktaškom naselju Jablan sa suprugom i četvero djece jer renovira stan u Banjoj Luci.

“Ubice su ga sigurno pratile neko vrijeme”, dodao je komšija ubijenog Krunića.

Krunić je prije nekoliko godina progovorio o pokušajima vlasti u Republici Srpskoj da ga reketare s obzirom na to da iza njega, kako je govorio, ne stoji niko od vladajućih stranaka.

“Kao rođeni Banjalučanin postao sam nepodoban, ne zaslužujem da imam tu kompaniju, neko drugi mora biti vlasnik i mora biti pod kontrolom. Bili su pritisci da se kupi kompanija… Bila je odluka da je neću prodati ljudima koji nisu dio priče koja gradi ovu zemlju, koji ne žele dobro našoj djeci za budućnost. A oni su oni koje svakodnevno gledamo na političkoj sceni”, kazao je svojevremeno Krunić gostujući na Face TV.

On je tada poručio da su svi koji su ratovali prevareni, na sve tri strane.

“Ko je danas mjerodavan da priča da u ovoj državi nema suživota, da je nemoguć napredak, da ne može opstati ovakva kakva je. U našoj firmi rade ljudi koji su ratovali na tri strane, odlikovani svako iz svog naroda, svako se borio za svoje ideale, ali su na kraju shvatili da su prevareni”, dodao je.

Krunić je govorio da je Srbin, ali i Bosanac, jer je rođen u BiH, kao i njegov djed i njegovo dijete.

“Ja sam Srbin, ali i Bosanac. Moj otac je rođen tu, moj djed, a i moje dijete. Ja danas živim u BiH i moja cijela familija. Ja ne planiram da idem odavde. Želim imati normalan život u ovoj državi. Kako se zvala Republika u kojoj sam ja rođen? Bosna i Hercegovina. Ja sam rođen u BiH i ja sam Bosanac. Iznerviraju me kada mi kažu ‘kako možeš tako govoriti’. Pa to je realnost. Ne smeta mi da mi komšija kaže da je Hrvat ili Bošnjak, kao ni kada mi neko kaže da sam Srbin. Kod mene su uvijek upaljena svjetla za sve. Onima kojima to smeta treba upaliti svjetlo u tunelu”, ispričao je Krunić.

Kako ATV saznaje, bila su dva napadača, a na mjestu ubistva nalaze se dva automobila. Pretpostavlja se da jedan pripada Kruniću, a da su u drugom bili napadači. Čitavo područje puno je policije.

Krunić je sinoć na UKC Republike Srpske primljen u teškom stanju, ali je podlegao teškim povredama. U njega je, prema nezvaničnim saznanjima, ispaljeno više hitaca. Banjalučki mediji prenijeli su da su u napadu na Slavišu Krunića učestvovale dvije osobe.

Bio je vlasnik više banjalučkih firmi, među kojima i kompanije za zaštitu osoba i imovine Sector Security i lanca pekara Žitopeka.

Na mjestu pucnjave nalazi se više policijskih patrola, javljaju Nezavisne novine. Također, veliki broj pripadnika policije naoružanih dugim cijevima nalazi se u krugu UKC-a Republike Srpske.

Prema prvim informacijama radi se o klasičnoj sačekuši jer je ubijen ispred svog imanja.

Klix.ba

tačno.net
Autor/ica 23.4.2019. u 09:26