Građanski savez: Cijeli VSTV mora podnijeti ostavku

tačno.net
Autor/ica 23.5.2019. u 16:01

Građanski savez: Cijeli VSTV mora podnijeti ostavku

Građanski savez (GS) zahtijeva ostavku predsjednika VSTV Milana Tegeltije, kao i svih ostalih članova tog otuđenog centra moći koji je očito duboko korumpiran. Pozivamo Tužilaštvo BiH da odmah reaguje i time spasi zadnju mrvu kredibiliteta.

Naime, danas objavljeni snimak dokazuje da je osovina Dodik-Čović potpuno preuzela pravosudne organe i do srži ih namjerno korumpirala. Od naprasnog odlaska stranih sudija i tužilaca 2009. cijeli pravosudni sistem je postepeno propadao pod pritiskom secesionističkih snaga koje su ga potpuno preuzele preko Tegeltije, Gordane Tadić i drugih stranačkih aktivista SNSD i HDZ koji se predstavljaju lažno kao nepristrasni državni službenici. Od afere ‘gubljenja’ dokaza o korupciji Dragana Čovića, neprocesuiranja Milorada Dodika u nizu koruptivnih radnji i otvorenom rušenju Dejtonskog sporazuma 2016. putem nelegalnog referenduma, do poziva na oružanu pobunu Tužilaštvo BiH je pokazalo da je saučesnik u uništenju države BiH.

Danas je svima jasno da smo mi u GS-u sa punim pravom ukazivali na kvislinško djelovanje Tužilaštva BiH kada je odbačena krivična prijava Reufa Bajrovića protiv Dodika i ostalih povodom održavanja nelegalnog referenduma u RS, jer smo na očiglednom kršenju Ustava spoznali da pravosudne institucije rade protiv države a time i protiv njenih građana.

Odgovornost za stanje pravnog haosa u kojem se nalazimo snosi međunarodna zajednica koja je svjesno prepustila VSTV domaćim kriminalnim elementima u nadi da će od njih dobiti ustupke. Izlaz iz ovog stanja zahtijeva priznjanje da je proces tzv. dijaloga o pravosuđu koji je vodila EU doživio potpuni debakl.

tačno.net
Autor/ica 23.5.2019. u 16:01