Bosić: Krajnje je vrijeme da BiH prestane da bude talac politike Dragana Čovića

tačno.net
Autor/ica 27.9.2013. u 16:07

Bosić: Krajnje je vrijeme da BiH prestane da bude talac politike Dragana Čovića

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić smatra da je krajnje vrijeme da Bosna i Hercegovina, pa i Republika Srpska “prestanu da budu taoci politike koju vodi predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović”.To je politika izazivanja što dubljih kriza u BiH s jasnim ciljem “treći entitet”.

Vrijeme će pokazati zašto je Milorad Dodik u službi te politike. Još od načina ustupanja jasenovačke građe Hrvatskoj, pa sada do pokušaja smjene Mirka Šarovića po zahtjevu uvozničkog lobija, doveo je Republiku Srpsku da bude talac te politike – kazao je Bosić.

Ako njih dvojica imaju političke interese, Bosić pita zašto Dodik preko Čovića nije tražio da predsjednik HDZ Hrvatske Tomislav Karamarko „ne potpiruje mržnju protiv ćirilice i Srba u Vukovaru“.

– SDS neće da bude talac te poliitke, konfrontacije i krize. Vjerujem da će Dodik i Čović, sada kada su izašli na čistinu, ostati tu i usamljeni, kazao je Bosić reagujući u izjavi za novinare na danas iznesene stavove predsjednika SNSD-a i HDZ-a, Milorada Dodika i Dragan Čovića, nakon sastanka u Banjoj Luci.

Fena

tačno.net
Autor/ica 27.9.2013. u 16:07