Zadnji dani Gorana Radmana: Evropska komisija ustaje protiv nepotizma na HRT-u

Stefa
Autor/ica 19.5.2013. u 08:21

Zadnji dani Gorana Radmana: Evropska komisija ustaje protiv nepotizma na  HRT-u

ČLAN europskog parlamenta iz Velike Britanije, Roger Helmer, uputio je pismo Europskoj Komisiji (EK) u kojem je izrazio zabrinutost zbog događanja u Hrvatskoj prije svega vezano za medijske slobode te sukob interesa glavnog ravnatelja Gorana Radmana piše index.hr
Helmer u pismu podsjeća da je opredjeljenje Europske unije da se poštuje sloboda i pluralizam medija, pravo na informaciju i slobodu izražavanja. Prema zastupniku Helmeru Vlada u Hrvatskoj takva prava podriva i to na državnoj Hrvatskoj radio-televiziji.
“Urednici Denis Latin, Katja Kušec i Ružica Renić su smijenjeni zbog kritike prema premijeru Zorana Milanoviću. OESS je izrazio zabrinutost zbog tretmana novinara te su zatražili da se Vlada i Uprava HRT-a suzdrže od bilo kakvih postupaka koji bi mogli dovesti do cenzure i ugroze uredničke neovisnosti”, piše u otvorenom pismu u kojem se naglašava kako postoje izvješća o tome da je glavni ravnatelj HRT-a Radman u sukobu interesa.
Helmer napominje da je Radman bio u nadzornom odboru Hypo banke koja je bila u središtu velikog korupcijskog skandala, te dvoji u nepristranost HRT-a.
“Koje će akcije poduzeti Europska komisija kako bi riješila ovakve probleme u Hrvatskoj?”, pita se na kraju Helmer.
Tagovi:
Stefa
Autor/ica 19.5.2013. u 08:21