Velike riječi i mala djela

tačno.net
Autor/ica 8.1.2022. u 17:07

Velike riječi i mala djela

Foto: Edina Zuko/PIXSELL

Kako sada izgleda, čeka nas još mnogo nesigurnosti. Bolnice se pune, nemamo sestara i liječnika, a držimo konferencije za štampu, koja se može zvati i tisak, no svejedno se neće ništa poboljšati. Dobro su rekli naši Zagorci SAMA HVALA NIŠ NE VALA!

Potresli smo se, ali se nismo probudili, dani prolaze, a ništa nismo uradili. Navodno je stvar složena, baš!, pet država prije zagrada Hrvatskog narodnog kazališta projektirana je i sagrađena u 16 mjeseci. (!) A mi nismo ni ruševine uklonili. Uzalud čeka srebrni čekić, nema obnove.

Izostavit ću titule, da se usredotočimo na suštinu. Plenković se svako malo referira na svoje pobjede nad Milanovićem: “Kad sam ga ono pobijedio 2017.” Plenkoviću samoljube, da ne kažem hvalisavče, nisi ti njega pobijedio nego je tvoja stranačka, da ne kažem partijska, mašinerija osigurala relativnu, samo relativnu većinu, no ta ti nije bila dovoljna, pa si pridobio (čime?) mostovce, pa si se na tom brvnu prebacio na Markov trg. Njih si onda izbacio, pa si pridobio, neke druge (i opet pitam: čime?).

Okružio si se nesposobnjakinjama i nesposobnjakovićima. Zašto? Da istakneš svoju prosječnost kao vrlinu?

Činjenica koju skrivaš kao zmija noge, Milanović te u izravnom sudaru, jedan na jedan, pobijedio na predsjedničkim izborima kada si se gurao u prvi plan. Istina je da je tome umnogome pridonijela i Kolinda, no ne zaboravi, jer mi nećemo, da je ona bila tvoj izbor. Taj te poraz toliko poremetio da si počeo bulazniti o tvrdoj kohabitaciji. Plenkoviću, saberi si, nemaš ti tvrdoće za takvu kohabitaciju. To, naravno, ne opravdava Milanovića.

A inače, što se najnovijeg sukoba ‘dva brda’ tiče, na stranu američke donacije vojne opreme, nisu sada ona vremena kada smo ih zaista dobivali, sada kupujemo ono što su nam Amerikanci spremni ponuditi, viškove koji im ne trebaju ili se proizvodnja prekida jer su novi taktički zahtjevi takvi da ih postojeća borbena vozila nisu u stanju zadovoljiti.

Mi smo nekada sami proizvodili gusjeničare, mi to danas više ne znamo i ne možemo. Izgubili smo tu, kao i mnoge druge, sposobnost. Izgleda nepovratno. Plenkoviću gdje ti je stožer za industriju? Plenkoviću, nemoj zaduživati Medveda i Božinovića, nema smisla, oni to ne znaju i ne mogu.

Nije kriv Banožić što je nesposoban, odgovoran je onaj koji ga je na mjesto postavio i onaj koji ga na tom mjestu drži. Nije ti to prvi ministar/trica koga uporno braniš do zadnje kapi narodnog strpljenja. Znam da imaš solidnu partijsku mašineriju, ali to nije dovoljno da se vodi država. Plenkoviću, ti državu ne vodiš, ti ju maltretiraš, ne samo tvrdoćom kohabitacije, nego i promocijom politike pogodovanja, da ne kažem korupcije.

Uvijek se dobro sjetiti latinskih poslovica i uzrečica, draga mi je ona o Rodosu i skakanju, hvališ se uspjesima, EVO TI RAZRUŠENOG ZAGREBA I BANIJE, TU GRADI SVOJU KARIJERU, TU POKAŽI SVOJU SPOSOBNOST!

Ljutiti građanin Republike Hrvatske: ime autora poznato redakciji

tačno.net
Autor/ica 8.1.2022. u 17:07