U Zagrebu uhapšen direktor HRT-a i bivši saradnici Milana Bandića

tačno.net
Autor/ica 30.6.2021. u 10:46

U Zagrebu uhapšen direktor HRT-a i bivši saradnici Milana Bandića

foto: Avaz

Više osoba uhapšeno je u Hrvatskoj zbog sumnje za krivična djela s područja privrednog kriminala. Nezvanično, među uhapšenim je i Kazimir Bačić, glavni direktor HRT-a.

Večernji list piše da je uhapšen zbog sumnji na korupciju, odnosno zbog određenog ugovora koji je potpisao s “Tvornicom električnih žarulja”.

Policija trenutno pretresa stanove te izuzima određene dokumente, računare i mobitele.

Prema pisanju hrvatskih medija vjerojatno je riječ o akciji koja je trajala duže vrijeme, odnosno o akciji u kojoj su istražitelji vjerojatno osumnjičenike duže tajno pratili i prisluškivali.

Grad Zagreb se oglasio o akciji Uskoka.

“Jutros u 6:00 su službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli izvide u službenim prostorijama Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1. Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio kako nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija, te kako će se i dalje zalagati za trasparetnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava”, navodi se u saopćenju.

Kako saznaje Index.hr, hapšenja nisu vezana samo uz zagrebački Advent, nego i uz druge poslove gradske uprave koju je vodio Milan Bandić.

Među uhapšenim je i bivši vozač Milana Bandića Zdravko Krajina te tzv. “kralj Adventa” Denis Mohenski, zatim službenica gradskog ureda za prostorno uređenje Jelena Čeklić, pročelnica stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić i Vladimir Džajo te nekadašnja Bandićeva pročelnica Jelena Šulentić.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 30.6.2021. u 10:46