U Haagu nastavljeno hrvatsko izlaganje tužbe protiv Srbije: “Miloševiću, Arkanu i Šešelju cilj je bio

tačno.net
Autor/ica 4.3.2014. u 09:27

U Haagu nastavljeno hrvatsko izlaganje tužbe protiv Srbije: “Miloševiću, Arkanu i Šešelju cilj je bio

PRED Međunarodnim sudom pravde u Haagu nastavljeno je izlaganje hrvatske strane u tužbi za genocid protiv Srbije, a trebali bi se pojaviti i prvi svjedoci.

U nastavku izlaganja hrvatska je strana istaknula kako se Srbija odbija suočiti s krivnjom za počinjene zločine, ne samo za genocid, već i za ostale zločine počinjene protiv čovječanstva.

Miloševića, Arkana i Šešelja optužuje se za udruženi zločinački poduhvat i počinjenje genocida: “Taj trojac je imao namjeru uništenja”.

Nakon prvog dana rasprave u Haagu doznalo se kako je Hrvatska ukupno pozvala 12, a Srbija osam svjedoka. Kako je jučer najavila hrvatska zastupnica Andreja Metelko Zgombić, u korist Hrvatske, svjedočit će Sonja Biserko, osnivačica i predsjednica Helsinškog komiteta za ljudska prava Srbije koju su zbog toga već napali pojedini tabloidni srbijanski mediji.

“Vi ste prvi međunarodni sud koji će odlučivati jesu li strašni zločini počinjeni u i oko Vukovara te u ostalim dijelovima Hrvatske bili genocidni,” poručila je Crnić Grotić koja je nakon rasprave novinarima rekla: “Mi smo najavili sudu na koji način mislimo dokazati da ono što se dogodilo u Hrvatskoj, u tom kritičnom razdoblju, da je to bio genocid. I u tu svrhu iskoristit ćemo sve ono što je dopušteno: dokaze, izjave svjedoka, pisane dokaze, bilo koji legitiman dokaz mi ćemo prezentirati sudu u nastojanju da to i dokažemo”, poručila je hrvatska zastupnica.

index.hr

tačno.net
Autor/ica 4.3.2014. u 09:27