Skup sjećanja na Kristalnu noć na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu

tačno.net
Autor/ica 9.11.2018. u 10:29

Skup sjećanja na Kristalnu noć na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu

U petak 9. studenog, u 18.30 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu Antifašistička liga zajedno sa Židovskom općinom Zagreb organizira skup sjećanja na Kristalnu noć, pogrom nad Židovima u Njemačkoj i Austriji koji se dogodio prije 80 godina.

Prigodni program kojeg će voditi glumica Anja Matković i glumac Vilim Matula održati će se unutar Meštrovićevog paviljona (Klub HDL-u), a nakon toga će biti prikazan dokumentarni film „Zaboravljeni” / “The Forgotten Ones“, izraelske redateljice Nitze Gonen. Film će biti titlovan na hrvatskom i engleskom jeziku. Na skupu će govoriti Zoran Pusić, AFL i Ognjen Kraus, Židovska općina Zagreb.

Kristalna noć na žalost nije samo davni povijesni događaj “koji se nama više nikada ne može dogoditi”. Svi “osnovni sastojci” za pripremu sličnih događaja postoje i u današnjem svijetu; mržnja prema drugim i drugačijima, njihova dehumanizacija pod utjecajem agresivne nacionalističke propagande, netrpeljivost tamo gdje bi trebalo stajati suosjećanje, ..

Pozivamo vas da dođete na ovaj skup podsjećanja na sve to, kao izraz naše zajedničke odlučnosti da budućnost bude drugačija.

tačno.net
Autor/ica 9.11.2018. u 10:29