Prosvjed: Ljubav jest i ostaje jača od mržnje!

tačno.net
Autor/ica 13.2.2017. u 13:28

Prosvjed: Ljubav jest i ostaje jača od mržnje!

“Dragi i drage građani i građanke Republike Hrvatske,

pederi, gejevi, lezbijke, biseksualne i trans osobe, naše i naši prijatelji i prijateljice, podržavatelji i podržavateljice, svi oni i sve one koji su do sad šutjeli i šutjele, vrijeme je da dignemo svoj glas.

U noći sa subote na nedjelju (11./12. veljače 2017.) u klubu Super Super izvršen je brutalan i barbarski napad na ljudske živote i dostojanstvo svih nas.

Sustavna relativizacija govora mržnje i okretanje glave vladajućih od nasilja koje se vrši u javnom prostoru, štura generička priopćenja u kojima „oštro osuđuju svaki oblik nasilja“, razni kvazi-politički marginalci koji pozivaju na progon svih koje smatraju nepodobnima. To je naša sadašnjost.

Vrijeme je da kažemo: DOSTA!

Zagreb Pride vas sve poziva: pokažimo da svi mi građani i građanke Republike Hrvatske nećemo stajati sa strane i gledati kako se temelji ove države urušavaju pod izlikom domoljublja i tradicije. Ne dopustimo da nam ekstremisti i fundamentalisti preotmu domovinu.

Kucnuo je čas da budemo neustrašivi i neustrašive, još strastvenije nego što smo bili i bile 2002. godine kad su nas također probali ušutkati suzavcem. Odbijamo živjeti u prošlosti. Odbijamo da sadašnjost bude obilježena mržnjom i nasiljem.

U ponedjeljak 13. veljače 2017. godine u 18 sati, na Trgu žrtava fašizma, pridružite nam se na mirnom prosvjedu. Dosta je mržnje! Dosta je nasilja! Dosta je fašizacije i militarizacije društva! Dosta je šutnje!

Naša budućnost ovisi isključivo o nama. Zahtijevamo društvo prihvaćanja, jednakopravnosti i solidarnosti u kojem ima mjesta za sve ponosne i hrabre ljude.

Ljubav jest i ostaje jača od mržnje!”, stoji u saopćenju Zagreb Pride-a.

tačno.net
Autor/ica 13.2.2017. u 13:28