Počela akcija uhićenja sudaca u Osijeku koje je za korupciju optužio Mamić

 Ivanda Rožić
Autor/ica 9.6.2021. u 09:19

Počela akcija uhićenja sudaca u Osijeku koje je za korupciju optužio Mamić

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Zdravko Mamić trojicu sudaca Županijskog suda u Osijeku teško je optužio za korupciju

Kako doznaje RTL, u Osijeku je počela akcija uhićenja sudaca povezanih sa slučajem Zdravka Mamića koji ih je, podsjetimo, teško optužio za korupciju.

Među onima koje je javno prokazao za uzimanje mita je i sudac Županijskog suda u Osijeku koji ga je osudio. Objavljene su i fotografije na kojima se vidi da je Mamić bio itekako blizak sa sucima Zvonkom Vekićem i Darkom Krušlinom, a Državno sudbeno vijeće zbog afere ih je i suspendiralo.

09.06.2021., Osijek – U Osijeku pocela uhicenja sudaca koje je Sudac Ante Kvesic odlazi na ispitivanje. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Zdravko Mamić koji se nalazi u BiH je, podsjetimo, u listopadu Uskoku dostavio USB stick s optužbama na račun sudaca, a 16. ožujka je, dan nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio prvostupanjsku presudu te kaznu od šest i pol godina zatvora, na konferenciji za novinare u Mostaru za korupciju i primanje mita optužio predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu, osječke suce Vekića i Krušlina, dok je Vrbana nazvao “kriminalcem, koji će koji će kad tad biti smijenjen”.

Ustvrdio je kako ga je sudac Vekić reketario i tražio da ga postavi za predsjednika suda u Osijeku te da mu je isplatio više od 500 tisuća eura, koje je trebao podijeliti s Krušlinom i još jednim sucem, Antom Kvesićem, za što, kako tvrdi, ima dokaze. U međuvremenu je putem društvenih mreža pozvao suce koje je u svojim javnim istupima prozvao za korupciju da podnesu ostavke, navodeći kao i u nekoliko ranijih objava da je došlo vrijeme za ”reformu pravosuđa”.

RTL

 Ivanda Rožić
Autor/ica 9.6.2021. u 09:19