Pametna stabla posađena u Splitu i Zagrebu

tačno.net
Autor/ica 22.4.2016. u 23:44

Pametna stabla posađena u Splitu i Zagrebu

Kao simbol zelenih, uređenih javnih površina i planiranja u razvijenim svjetskim gradovima, članovi stranke Pametno danas su, povodom Dana planeta Zemlje, u Splitu i Zagrebu istovremeno, posadili pametna stabla.

– Čuvajmo okoliš i planet kojeg danas slavimo. Želimo živjeti u zelenijim gradovima, u Hrvatskoj u kojoj se planira razvoj na svim razinama i infrastruktura zadovoljava potrebe svih građana te pridonosi kvaliteti življenja – poručuju iz stranke Pametno.

Na splitskim Mejašima i zagrebačkom Bundeku od danas se zeleni još jedno stablo. Upravo je ono simbol koji prkosi neredu, raste u kotaru, gradu, državi, planetu, unatoč drugim prostornim nedostacima, a koji su prisutni u Splitu i Zagrebu. Politika može biti drugačija, djelovanje za opće dobro, vlastitim primjerom pokazati kako društvo učiniti boljim, grad čišćim i zelenijim. Split je postao sinonim neplaniranja, posebno u istočnim kotarevima koji nikako ne odišu održivim i planiranim urbanim razvojem. Da bi se situacija mijenjala na bolje, potrebno je aktivirati se i ovako malim koracima ostvarivati velike ciljeve.

DPZ_5DPZ_16 DPZ_20

tačno.net
Autor/ica 22.4.2016. u 23:44