Milanović: Naš uspjeh sada ovisi samo o nama

tačno.net
Autor/ica 29.6.2013. u 11:30

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Hrvatskoga sabora u prigodi obilježavanja ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Povodom pristupanja Hrvatske Europskoj uniji u Saboru je održana svečana sjednica, a Povelje za osobiti doprinos u pregovorima Ivici Račanu Jadranki Kosor dodijelio je predsjednik Ivo Josipović.

Premijer Zoran Milanović je u svom govoru u Saboru poručio kako je Europska unija veliki projekt koji treba i dalje graditi, razvijati i jačati.

”Hrvatska tu ima svoje mjesto, a svim našim susjedima koji nisu u Uniji mogu poručiti da ćemo učiniti sve što možemo da i oni tamo dođu čim prije.  Želimo biti partneri, a ne gledati s visoka”, poručio je Milanović.

”Više nema izgovora. Ako smo nekada imali stereotipne neprijatelje toga više nema, Naš uspjeh je samo u našim rukama. Živjela Hrvatska, od sutra u Europskoj uniji”, rekao je Milanović.

Brojni gosti, točnije njih 350, a riječ je o uglednicima iz javnog, društvenog i političkog života Hrvatske, ali i stranim dužnosnicima, došli su u Sabor.

Među njima su predsjednici parlamenata Mađarske Laszlo Köver, Slovenije Janko Veber i potpredsjednik Europskog parlamenta Miguel Angel Martinez.

tačno.net
Autor/ica 29.6.2013. u 11:30