KOLINDA JE KRENULA NAGLO

tačno.net
Autor/ica 15.1.2015. u 22:48

KOLINDA JE KRENULA NAGLO

Piše: Petar Fehir

Odmah u rješavanje životnih pitanja Hrvatica i Hrvata, građanki i građana, seljančica i seljaka.

S dvije bombastične izjave za bosansku TV1, koje će sigurno doprinijeti rastu gospodarstva i povesti Hrvatsku putem jedne od najbogatijih zemalja Europe i svijeta, kako nam je, one noći, i obećala, nadmašila je samu sebe.

Bez manusa, onako ispod punđe.

Treba mnogo netaktičnosti, neznanja i  ljudske gluposti za tvrdnje kako su u Hrvatskoj svi Hrvati, bez obzira na nacionalnost.

Ona bi, kao bivša odlična učenica, morala znati da su državljanstvo i nacionalnost različite kategorije. Po njenoj su logici i Hrvati i Srbi u BIH, Bosanci i Hercegovci (baš me zanima što oni , nakon ovoga, misle o svojoj kandidatkinji), a Hrvati u Srbiji, Srbi.

Oni u Francuskoj su Francuzi, u Švedskoj Šveđani.

Na stranu da to koincidira s nekim izjavama starim preko sedamdeset godina u jednoj drugoj zajednici na istom prostoru.

No, ni to joj nije bilo dovoljno, pa je izjavom kako su građani ona stvorenja koja  žive u gradu (jer su na selu seljaci, koji se, prema Kolindi, ljute kad ih nazivaju građanima), dotukla mnoge sociološke teorije građanskog društva. Bar one nakon osamnaestog stoljeća.

Bez obzira na njeno bogato iskustvo u dojenju i vožnji traktora, morala bi u ulozi predsjednice znati bolje.

Čuvši “ovo” u najavi Intervjua, koji će, u cjelosti biti prikazan na BHT1 21. januara, vratila mi se stara slika posljednje scene jedne minijature Danialla Ivanoviča Harmsa:

“Tata vam je poručio da se kazalište zatvara jer nam se svima povraća.”

tačno.net
Autor/ica 15.1.2015. u 22:48