Ivan Čulo dobio nagradu za promicanje zaštite na radu u državnoj upravi na prijedlog NSCH

tačno.net
Autor/ica 30.4.2016. u 09:35

Ivan Čulo dobio nagradu za promicanje zaštite na radu u državnoj upravi na prijedlog NSCH

Odbor za priznanja i nagrade Ministarstva rada i mirovinskog sustava RH, prihvatio je prijedlog NEZAVISNOG SINDIKATA CARINIKA HRVATSKE, za nominaciju g. Ivana Čula za dodjelu priznanja i nagrade za posebna postignuća iz zaštite na radu, koji je zajedno s nama osnovao prvi u povijesti Odbor zaštite na radu uopće u državnoj upravi, a to se dogodilo u Carinskoj upravi već davne 2003. godine, te mu dodijelio nagradu za promicanje zaštite na radu, koju je uručila pomoćnica ministrice rada i mirovinskog sustava na svečanosti u Zagrebu, povodom Dana zaštite na radu, 28. travnja 2016. godine.

Na ovoj svečanosti bili su prisutni temeljni osnivači sindikata u državnoj upravi, odnosno TIM koji postigao zapažene rezultate i uspjehe ne samo za carinike, poreznike već i druge službenike (dok nije nastupila na scenu Barišićeva peta kolona), prisutni na dodjeli priznanja bili su:

– Benjamin Polak

– Dragan Volarević

– Ivanka Legin

– Mirko Dragosavac

– Željko Popović

Zašto Republika Hrvatska skriva ZAŠTITU NA RADU i u punom značaju i svjetlu ne objavljuje ove podatke, koji su značajni za svakog čovjeka i radnika za budućnost carinske službe i službenika kao i drugih, tek nam ostaje za razmisliti. Mi smo daleko ispred vremena što će se opet ponovo pokazati točnim!

Carina, odnosno moguće druga služba koja će nastati uskoro, a zvala bi se FINANCIJSKA STRAŽA koja objedinjuje carinske, inspekcijske, nadzorne i trošarinske poslove, nema ni temeljnih uvjeta za djelovanje, a službenici nemaju osnovne elemente procjene štetnosti, opasnosti i rizika na radnim mjestima. Dodatak na uvjete rada je definiran, odnosno izmišljen, tako da inspektori koji rade isti posao kao carinici III vrste, imaju puno manji dodatak na uvjete rada, da li ste se pitali ZAŠTO?

Samo da znate da carinici sa SSS- carinik III vrste, koji rade u NADZORU konzumiraju ona prava za koja smo se mi izborili još 2003. godine, sa studijom procjene štetnosti i opasnosti, projekt koji je vodio g. Ivan Čulo stručnjak zaštite na radu iz MFRH zajedno sa Ergonomikom d.o.o. iz Zagreba i TEMELJNIM OSNIVAČIMA NEZAVISNOG SINDIKALIZMA u državnoj upravi – NAMA!

Da nije tada bilo tih hrabrih sindikalaca, ovaj projekt još nikad ne bi bio zaživio!

Kad budu carinici sa carinskim zvanjima bili prevedeni u inspektore tada će izgubiti sva ona prava za koje smo se mi izborili i trebati će napraviti novu studiju. Ti carinici na granici, odnosno svi oni koji imaju zvanje CARINIK III, CARINIK II i CARINIK I, mogu nama zahvaliti jer uživaju još uvijek dodatke na uvjete rada za koje smo se mi tada izborili (2003. godine) a od tada do danas, a neki agenti koji se nazivaju “sindikalisti” uspjeli su pokvariti sve ono što smo mi teškom borbom postigli.

Poslužiti ću se starom narodnom izrekom; “Narod zaslužuje vlast koju je sam izabrao”!

Mi ćemo, da ne bude neke zabune; NEZAVISNI SINDIKAT CARINIKA HRVATSKE, nastaviti će raditi na projektima za buduću FINANCIJSKU STRAŽU, OBALNU STRAŽU i druge službe, a ovi koje sam spomenuo nek veselo idu na “Barišićeve igre u Šibenik”, SRETNO IM BILO!

tačno.net
Autor/ica 30.4.2016. u 09:35