Hrvatska: Ministarstvo demantiralo napise o Pelješkom mostu

tačno.net
Autor/ica 20.1.2014. u 13:01

Hrvatska: Ministarstvo demantiralo napise o Pelješkom mostu

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture demantiralo da je danas zakazan sastanak s Europskom komisijom i savjetnicima oko Pelješkog mosta

Nakon medijskih natpisa kako će se danas u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture (MPPI) prihvatiti konačna verzija predstudije izvodljivosti Pelješkog mosta po kojoj je most najbolje rješenje za povezivanje hrvatskog juga te da će verzija predstudije biti prezentirana predstavnicima Europske komisije, iz tog Ministarstva je poslan demantij.

Hrvatska radiotelevizija prenijela je kako u pisanom izvješću francuske konzultantske kuće SAFEGE stoji kako je most najbolje rješenje te kako će se izvješće uskoro naći pred Europskom komisijom koja će u roku od 15 dana donijeti konačnu odluku.

„Nikakav sastanak s Europskom komisijom i savjetnicima nije danas zakazan u Ministarstvu vezano za konačno izvješće predstudije prometnog povezivanja krajnjeg juga Hrvatske, niti prezentacija istoga“, poručili su iz MPPI-ja.

„Ono što je točno, a odnosi se na temu, je da očekujemo kako će prema zadanim rokovima 20. siječnja biti poslano konačno izvješće predstudije. Očekujemo da ćemo ovih dana dobiti pismenim putem konačno izvješće prefeasibility studije, nakon čega ćemo naručiti izradu detaljne studije isplativosti, financirane iz tehničke pomoći sredstava iz fondova EU“, stoji u priopćenju glasnogovornice Ministarstva.

Nakon izrade konačne studije, koju bi trebala financirati Europska unija, od europskih fondova se očekuje i sufinanciranje izgradnje Pelješkog mosta kojim bi se povezao jug Hrvatske.

Anadolija

tačno.net
Autor/ica 20.1.2014. u 13:01