Homofobni vandali uništili zastavu duginih boja na HDLU

tačno.net
Autor/ica 11.6.2013. u 13:12

Povodom održavanja XII. Povorke ponosa Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) je u znak podrške Zagreb Prideu odlučilo postaviti zastavu duginih boja, najprepoznatljiviji simbol LGBT osoba, na zgradu svoje institucije – tzv. Meštrovićev paviljon, popularnu „Džamiju“ – koja je ujedno i simbol Zagreba.

Ta instalacija je bila  poklon Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država Zagreb Prideu.

Nepoznati vandali, homofobi, potaknuti mržnjom koja u posljednjih tjedana zatrovala ulice našeg grada i čitave naše zemlje, uništio je instalaciju koja se trebala nalaziti na zgradi HDLU-a do same Povorke ponosa.

Poruka svima:

Poniženi, izdani i obeshrabreni, zar nije dosta šutnje i podnošenja najstrašnijih uvreda i mržnje koja uništava naše živote? Iako nemamo dvorce, milijune državnog proračuna ili međunarodne ugovore, imamo snagu zajedništva, snagu svoje ljubavi, snagu svojeg ponosa, snagu svoje spremnosti da ustrajemo i ne odustajemo. Svoje dostojanstvo ne damo i zato se ne bojimo!

Mi smo otpor svakoj zadrtosti, homofobiji, transfobiji, национализму, šovinizmu i seksizmu, a naš cilj je sloboda i jednakost za sve.

(iz Proglasa XII. Povorke ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2013 – Ovo je zemlja za sve nas!)

 15. lipnja od 14h, Trg žrtava fašizma.

tačno.net
Autor/ica 11.6.2013. u 13:12