Homofobija i transfobija u sustavu obrazovanja

tačno.net
Autor/ica 7.12.2016. u 09:20

Homofobija i transfobija u sustavu obrazovanja

Zagreb Pride u suradnji s Lezbijskom organizacijom Rijeka LORI organizira panel na temu homofobičnog i transfobičnog nasilja i zlostavljanja u sustavu obrazovanja Homofobija i transfobija u sustavu obrazovanja u srijedu, 14. prosinca u 19:30 sati na Fakultetu političkih znanosti (Lepušićeva 6, Zagreb)

Spolna orijentacija i/ili rodni identitet česta su osnova diskriminacije, društvene stigmatizacije i marginalizacije unutar obrazovnog sustava. Budući da postoje konkretni otpori uvođenju obrazovnih sadržaja i praksi koje bi školsko osoblje i učenike_ce upoznale s tematikom homofobičnog i transfobičnog nasilja te škole učinile sigurnijima, cilj tribine je upozoriti na psiho-socijalne posljedice koje takvo nasilje ima za LGBTIQ učenike_ice i mlade.

Na panelu će kao govornice sudjelovati predstavnice organizacija civilnoga društva koje se bave temom obrazovanja te predstavnice obrazovnih ustanova s iskustvom u suzbijanju nasilja na osnovi spolne orijentacije i rodnog identiteta. Pozvane su i predstavnice i predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje te Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Govornice:

Martina Horvat, GOOD inicijativa

Sunčica Remenar, profesorica, Obrtnička škola za osobne usluge

Iva Žegura, psihologinja, klinika za psihijatru Vrapče

Dino Markešić, učenik, Strojarska tehnička škola Faust Vrančić

Mia Gonan, aktivistkinja, Zagreb Pride

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 7.12.2016. u 09:20