Gradonačelnik u Remetincu

tačno.net
Autor/ica 22.10.2014. u 10:01

Gradonačelnik u Remetincu

Sudac Zdenko Posavec odredio je jednomjesečni istražni zatvor za Milana Bandića i deset njegovih suradnika, s tim da će Miro Laco na slobodu nakon što uplati 100 000 kuna jamčevine. Jamčevina je prihvaćena i Petru Pripuzu – u iznosu od 7,75 milijuna kuna.

– Nikad pod nikakvim okolnostima neću ponuditi ostavku – rekao je Bandić u sudnici.  Njegov odvjetnik Krešimir Krsnik iznenađen je odlukom. Smatra da ona nije utemeljena te da je riječ o politički montiranom procesu.

Sa slobode će se braniti pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Ines Bravić, načelnica Odjela za pravne poslove Gradskog ureda za imovinu Koraljka Rožanković Uremović, voditelj Holdingove podružnice za upravljanje sportskim objektima Dragutin Kosić te direktor Plinare Ante Dodig, javlja .

USKOK je za desetorku tražio određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili dokaze, ali i da bi mogli ponoviti kazneno djelo. Izuzetak su bili Branko Mihaljević i Zdenko Antunović čije je zatvaranje tužiteljstvo tražilo samo zbog utjecaja na svjedoke.

I.T, Novossti

tačno.net
Autor/ica 22.10.2014. u 10:01