„BUBAMARA“ UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

tačno.net
Autor/ica 29.5.2014. u 08:01

„BUBAMARA“ UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

Udruga smo osoba s invaliditetom koja broji više od 1300 članova, te djeluje na razini čitave Vukovarsko-srijemske županije, pokrivajući socijalnim uslugama i najudaljenija ruralna područja.

Zbrinjavanje i podrška koju pružamo osobama s invaliditetom nailaze svakodnevno na brojne prepreke, međutim, posljednjih nekoliko dana one su uvelike otežane uvjetima nastalima prirodnim nepogodama na području Vukovarsko-srijemske županije.

Uslijed katastrofalnih posljedica uzrokovanih poplavama, osobe s invaliditetom, odnosno potpuno nepokretne osobe ostale su bez vlastitih domova i temeljne skrbi. Zdravstveno stanje evakuiranih osoba s invaliditetom je time dodatno ugroženo, te su trenutno potrebiti za ortopedskim i drugim zdravstveno-rehabilitacijskim pomagalima, a u predstojećem periodu za osnovnim sredstvima za obnovu kuća (građevinski materijal, pribor za čišćenje, agregate za izvlačenje vode, itd.), nabavu osnovnih životnih potrepština, goriva potrebnoga za prijevoz osoba s invaliditetom posebno prilagođenim kombi vozilima i organizaciju volonterskoga rada (prijevoz i prehrana volontera koji će pomagati osobama s invaliditetom u otklanjanju štete i raščišćavanju).

U nastojanju da osiguramo osobama s invaliditetom temeljne životne uvjete, obveza nam je naglasiti hitnost situacije i bespomoćnost ove populacije u novonastalim okolnostima., te Vas molimo da u okviru Vaših mogućnosti koje svakako nadilaze naše trenutne resurse pružite podršku našim najugroženijim sugrađanima, te ublažite neprilike u kojima se nalaze.

U cilju transparentne potrošnje doniranih sredstava otvorili smo zaseban račun (IBAN: HR3024840081500188811; SWIFT ADRESA: RZBHHR2X) namijenjen isključivo navedenim uplatama kako bi njihova potrošnja bila opravdana i strogo namjenska.

Uvjereni smo kako ćete razumjeti i poduprijeti ovo nastojanje da zbrinemo naše najslabije i budemo im oslonac kada im je najpotrebnije.

tačno.net
Autor/ica 29.5.2014. u 08:01