Proglas Povorke ponosa Zagreb pride 2014

tačno.net
Autor/ica 28.5.2014. u 09:30

Proglas Povorke ponosa Zagreb pride 2014

U Zagrebu će se trinaesti put za redom održati društvena i politička manifestacija XIII. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelj Zagreb Pride 2014., pod sloganom „Na pravoj strani povijesti“.

XIII. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji počet će okupljanjem 14.lipnja u 14.00h na Trgu žrtava fašizma te će proći će središnjim zagrebačkim ulicama i završiti javnim skupom i koncertom u parku Zrinjevac.

 

IZ PROGLASA:

Biti na pravoj strani povijesti znači preuzimati odgovornost ne samo za sebe, već prihvaćati odgovornost za živote budućih generacija, za budućnost naše djece. Biti na pravoj strani povijesti znači biti na strani svih onih potlačenih, obespravljenih, nevidljivih i nadglasanih. Biti na pravoj strani povijesti znači biti na margini danas, u otporu sutra, a u slobodi vječno. 

Tema ovogodišnje Povorke ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2014. jest solidarnost u borbi za jednakopravnost i dostojanstvo svih ljudi u Republici Hrvatskoj.

IZ PROGLASA:

„Pokažimo da nećemo samo šutke stajati po strani, budimo solidarni i solidarne jer nas zajedno ništa ne može zaustaviti.“

Pozivamo sve građanke i građane da dignu glas i podrže LGBTIQ osobe, naše obitelji i životna partnerstva diljem Hrvatske koji zajedno sa nama žive društvenu nepravdu i socijalnu bijedu.

Ove će godine Organizacijski odbor Povorke ponosa svaki ponedjeljak, kao i u Tjednu ponosa, koji prethodi Povorci (9. -13.lipnja) svakodnevno prikupljati potrebnu pomoć za stradale u poplavama koje su pogodile Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Protekle dvije godine Zagreb Pride od građana i građanki tražio je financijsku pomoć za neometano održavanje Povorke ponosa, a u skladu s našim vrijednostima, ove godine potrebitijima vidimo sve stradale od poplava te apeliramo na sugrađane i sugrađanke koje su nam velikodušno izrazili podršku donacijama u protekele dvije godine ili su to imale namjernu učiniti ove godine, da tu podršku usmjere onima kojima je u ovom trenutku važnija. 

Pozivamo, stoga, sve osobe, njih na tisuće, koje će pohoditi naše programe uoči Povorke ponosa da doniraju najpotrebnije stvari ili financijsku podršku upute Crvenom križu.

 

tačno.net
Autor/ica 28.5.2014. u 09:30