Uskoro 5. KaP-Korčula after Party

tačno.net
Autor/ica 23.8.2022. u 12:22

Uskoro 5. KaP-Korčula after Party

Uskoro se održava 5. KaP-Korčula after Party, koji ne bi zaživio bez pomoći Korčulana, njihovih prijatelja i gostiju koji su s veseljem dolazili svih prethodnih godina i kreirali vrhunski program.

Ove godine događa se i rat u Ukrajini i kriza u regiji, suočavamo se s novim izbjegličkim valom, s pitanjem proširenja Europske unije i sukobima oko interpretacija prošlosti. To su sve pitanja koja će pokušati dotaknuti, a ujedno i predstaviti nove knjige gostiju, ali i zbornik tekstova svih dosadašnjih sudionika s njihovim osvrtom na iskustvo Korčule.

15.-18. 9. u Korčuli će biti: Toni Prug, Igor Štiks, Radina Vučetić, Tanja Petrović, Boris Buden, Boris Dežulović, Zlatko Paković, Viktor Ivančić, Mitja Velikonja, Branka Prpa, Jurica Pavičić, Brankica Drašković i Katarina Peović.

Toni Prug za zbornik povodom 5. godišnjice KaP-a. Toni je i ove godine s nama, 15.-18.9. u Korčuli!

“KAP publika je posebna, drugačija od svega što sam imao priliku vidjet. Nakon četiri godine, deboto san domaći. Ne pada mi teško. Korčulu sam u mladosti redovito vižitava. Svaki dolazak na KAP se pitan šta novo mogu izložit, kako previše ne ponavljat. Tekst je obrise dobio na letu za Londru, prije posjeta Walesu. Rudari su u tamošnjem gradiću Tredegaru principom međusobne pomoći pokrenuli sistem zdravstva po potrebi u drugoj polovici 19. stoljeća. Svi koji rade uplaćuju, ko se razboli se liči. Sami su izgradili bolnicu, zaposlili likare. Zdravstvene su potrebe zadovoljavali mimo logike kapitala, bez da se novac uloži da bi se zaradilo više. Laburisti su po tom modelu 1948. godine u Ujedinjenom Kraljevstvu uveli sustav nacionalnog javnog zdravstva.

Logika kapitala, profit radi profita, dovela nas je do trenutnog kruga turističko-klimatskog pakla. Split, istovremeno kaotično ušminkan i oronuo, sve manje za Splićane i raju generalno. Korčula, samo za one s dubokim džepom. Na KAP-u ulaznica nema. Program i spremljena hrana nisu profitno vođeni ni do kraja monetarno mjerljivi. Nemaju društveni oblik robe. Dostupni su svima u Korčuli koji za njima osjećaju potrebu.”

Financiraju se bez javnog novca, donacijama posjetitelja i prijatelja.

Podržimo njihov rad donacijom i 5. godinu!

KaP Korčula; Sv. Justina 2, 20260 Korčula; OIB: 09939764311
IBAN: HR4324070001100065997; SWIFT: OTPVHR2X

tačno.net
Autor/ica 23.8.2022. u 12:22