Sačuvajte vezu: 8 načina da spriječite ljubavnu aferu

Autor/ica 14.5.2013. u 17:51

Sačuvajte vezu: 8 načina da spriječite ljubavnu aferu

Ne postoji određeni tip muškarca koji voli da „švrlja“. Prevari su skloni svi, a umjesto da razbijate glavu trudeći se da nađete odgovor na pitanje „zašto?“, bolje razmišljajte o načinima kako da poboljšate vezu. Evo spiska od 8 stvari koje bi mogle da pomognu.

ZAHVALNOST

Brak počinje zaklinjanjem „dok nas smrt ne rastavi“. Ipak, najbolja preporuka je da svaki dan posmatrate kao posljednji koji provodite sa partnerom. Reorganizujte odnos u smjeru kao da vaša veza može da se završi svakog trenutka. Ovakav stav proizvodi da voljenom pružamo i pokazujemo koliko ga volimo, koliko nam je stalo – stalno. Kompliment, kratka poruka, večera biće dovoljni da se osjeća posebno, poželjno i da vaša veza bude jaka.

INTIMA

Muškarci su predstavljeni kao robovi svog libida, ali istina je da oni ulaze u aferu iz želje da sa nekom osobom budu intimni, ne samo fizički. Ali, treba znati da se muškarac otvara emotivno tek kada ostvari fizičku vezu.

KRUPNE RIJEČI

Djevojke pričaju o svemu i svačemu sa prijateljicama, ali muškarci vrlo rijetko razgovaraju o osjećanjima sa drugovima. Ako osjetite da partner želi nešto da vam saopšti, pažljivo ga slušajte, pamtite šta je rekao i shvatite ga krajnje ozbiljno.

FAKTOR PRIJATELjSTVA

Žena može da spriječi prevaru tako što će insistirati da se on češće druži sa svojim prijateljima, drugovima iz srednje škole, kolegama. Muškarac će tako osjećati jaku povezanost i značaj svog postojanja u nekom društvu, a neće ga tražiti u nekoj beskorisnoj vezi.

RASTITE ZAJEDNO

Ovo je veoma bitno za parove koji su zajedno od srednjoškolskih dana. Kada počnete da se zabavljate sa 20 godina, morate da se razvijate i pratite jedno drugo, bukvalno da rastete zajedno. Napravite zajedničke ciljeve i uspjećete – na primjer, donesite odluku da promijenite stan u kom ste već dugo vremena.

RAZGOVOR JE KORISTAN, AKCIJA JE BOLjA

Žene obično razgovorom žele da riješe stvari. To je, naravno, dobro, ali muškarci više vole akciju. Dakle, izbjegavajte duge, suvišne priče, analize i uradite nešto korisno i konstruktivno za oboje. I tako ćete mu pokazati da ste prava dama. Umjesto da pričate o tome kako ste se vas dvoje udaljili, upišite se zajedno na časove kuvanja. To će vas zbližiti.

ČEŽNjA

Žene vole dragocjene i rijetke stvari kao što su neobični dijamanti, poseban sladoled… To im daje utisak da je život vrijedan. A da bi partner vidio vas kao važnu stvar u svom životu, potrebno je da čezne za vama. Volontirajte, nađite neki hobi, šetajte. Neka vaš partner bude sam sebi društvo nekoliko dana u nedjelji. Uvidjeće koliko mu nedostajete. Cijeniće svaki trenutak koji provedete zajedno.

POVJERENjE

Ako ima povjerenja u vas, imaćete ga zauvijek za sebe. To znači da nećete ismijevati njegove mane, bićete mu bezrezervna podrška, a trenutke slabosti nikada nećete koristiti kao argumente u svađama i razmiricama.

Izvor: Žena | Blic.rs

Autor/ica 14.5.2013. u 17:51