Promocija knjige „Velesje“, autora Adnana Žetice

tačno.net
Autor/ica 17.2.2020. u 13:23

Promocija knjige „Velesje“, autora Adnana Žetice

Muzički centar Pavarotti organizira promociju autentične i vrlo dojmljive poetsko-putopisne knjige „Velesje“ u izdanju Synopsis, 2019., mostarskog autora Adnana Žetice, u četvrtak 20. februara/veljače, s početkom u 19:30h.

Knjiga je, inače, prikaz unutrašnjeg senzibiliteta pjesnika, pripovjedača i esejista koji kroz svoj književni izraz nerijetko vodi dijalog sa sobom, jednako kao i sa svojim čitateljem.

Dijelove ove knjige, još u rukopisu, autor je objavljivao na nekoliko regionalnih književnih portala, a hvalospjeve kritike knjiga je priskrbila zahvaljujući vitalističkom neraskidivom kontinuitetu ideje o malim, privatnim pričama spram velikih priča Povijesti.

Knjigu će predstaviti pisac Adnan Repeša, profesorica književnosti Irma Marić, te sam autor, dok će razgovorom moderirati Elvedin Nezirović.

U muzičkom dijelu programa učestvovat će učenici Muzičke škole I i II stupnja, iz Mostara.

O autoru:

Adnan Žetica (Mostar, 1980), je dobitnik Ratkovićeve nagrade za najbolji neobjavljeni rukopis mladih autora za 2008. godinu, nagrade “Aladin Lukač” za najbolji poetski prvijenac (2009.) te nagrade univerzitetskih profesora na festivalu poezije u Trstu “Castelo di Duino” za pjesmu Sat (2008).

Objavio zbirke poezije: Ljudi poslovice (2009), Čovjek koji je znao Filipa Latinovicza (2013), Skica za bajku (2016). Objavljivao u značajnijim časopisima s područja Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine (MotrištimaSentuŽivotuArsu). Zastupljen je u antologijama. Bio je jedan od osnivača i urednika na Portalu za književnost i kulturu Strane iz Mostara.

tačno.net
Autor/ica 17.2.2020. u 13:23