Pjevačica je dodala da ni ona neće biti u žiriju pomenutog muzičkog takmičenja.

tačno.net
Autor/ica 12.7.2013. u 22:38

Pjevačica je dodala da ni ona neće biti u žiriju pomenutog muzičkog takmičenja.

Ukoliko ste u prilici, obratite pažnju na spavača ili se jednostavno prisjetite koji vam položaj prilikom spavanja najviše odgovara

NAŠE tijelo pravi je mali detektor za otkrivanje i našeg psihičkog stanja i trenutnih emocija, ali i nekih naših osobina, tvrde psiholozi. Vjerovatno ste već mnogo puta bili u prilici da na osnovu gestikulacije ili položaja tijela vašeg sagovornika otkrijete kako se on osjeća ili šta ga trenutno muči.

Na primjer, osoba koja pred vama sjedi upadljivo povijenih ramena, sasvim sigurno ne kipti od samopouzdanja. Ne gleda vas pravo u oči – nesigurna je. U toku razgovora rukama dotiče nos, vjerovatno se trudi da zaobiđe istinu. Govor tijela, tokom dana, može se na neki način i kontrolisati.

Ali zato položaj tijela dok spavamo otkriva mnogo više o nama. Ukoliko ste u prilici, obratite pažnju na spavača ili se jednostavno prisjetite koji vam položaj prilikom spavanja najviše odgovara.

Ukoliko je to spavanje na leđima, sa opuštenim nogama i rukama pored tijela, osjećate se nepovredivim i jakim. Mirni ste i rezervisani, a drugima kao i sebi postavljate visoke standarde.

Ukoliko najčešće spavate na stomaku, sa rukama ispod glave, društveni ste i puni samopouzdanja, ali teško podnosite kritiku. Ne volite promjene, a samokontrola vam nije jača strana.

Ako vam najviše odgovara da spavate na boku, sa skupljenim koljenima i rukama obavijenim oko njih, znači da vam nedostaje sigurnost i da ste možda nečim zaplašeni. Iako djelujete čvrsto, u suštini ste vrlo nježni i stidljivi. Ovaj položaj češći je kod žena nego kod muškaraca.

Ukoliko najčešće spavate na kukovima sa rukama ispruženim naprijed, otvoreni ste, ali u isto vrijeme i sumnjičavi, a znate da budete i cinični. Jednom kad nešto odlučite, teško odstupate od toga.

Ako imate običaj da u toku spavanja prigrlite pokrivač, vjerovatno osjećate nedostatak pažnje i ljubavi.

Onaj ko spava sa jednom rukom koja pada preko ivice kreveta, najvjerovatnije se iz nekog razloga osjeća krivim.

tačno.net
Autor/ica 12.7.2013. u 22:38