Na spoju zbog krivog razloga

tačno.net
Autor/ica 11.7.2013. u 10:28

Na spoju zbog krivog razloga

Neki dan razmišljala sam o jednoj svojoj dobroj nekadašnjoj kolegici s posla i njezini ljubavnim podvizima. Ona je bila tip osobe koja niti u trgovinu nije izlazila bez tone šminke, ruž na usnama uvijek je bio na mjestu, a visoke pete jedino nije nosila dok je spavala – valjda. Uvijek je bila sva „skockana“, po mojem ukusu čak i previše, ali bila je zaista dobra kolegica, pa sam uvijek voljela slušati o njezinim modnim, pa tako i ljubavnim podvizima.

Kada bi ju ugledao netko tko ju nije poznavao, recimo da je zračila samopouzdanjem, s muškarcima bilo koje dobi otvoreno je koketirala, a oni su pred nju padali na koljena. Bila je pristupačna, voljela se družiti, pričati, uživala je u pozornosti drugih, posebno muškaraca.

U biti, na prvi pogled činilo se da je mogla imati muškarca kojeg je poželjela, no bila je nesretna u ljubavi. Nikada mi nije bilo jasno, zbog čega od sve te mase muškaraca, ne može pronaći nekog s kojim bi održala barem dulju vezu ili ju barem pokušala održati, no kada danas pogledam i razmislim što je radila krivo, sve mi je mnogo jasnije.

Izlazila je s muškarcima zbog sasvim pogrešnih razloga.

Male avanture, velike greške

„Idem s njim na spoj jer ima super novi BMW, oduvijek sam se željela voziti u tom autu, a ionako mi već mjesec dana šalje poruke“, bio je to samo jedan od mnogih njezinih razloga zbog čega je izašla s nekim muškarcem. Svima je poznato kako se zovu djevojke koje se pale na aute, no ne mogu reći da je njoj to bio jedini motiv. Ona se željela provozati u tom autu, jer eto pružila se prilika, a ionako je želio s njom izaći.

Često bi izjavila „idem se naći s njim na kavi, jer mi je dosadno“ ili „idem s njim na večeru, jer mi se danas neda kuhati, a on ima ionako dosta love“. Jednom je išla na spoj u kino, zato jer je željela gledati neki film, a nije željela ići sama. Bilo je još tu i mnogo situacija kojih se više niti ne mogu sjetiti. U tom trenutku sve te njezine „avanturice“ zvučale su zanimljivo, često bi se smijale kada bi prepričavale u kakvim se situacijama našla s različitim muškarcima, no kada danas razmislim o tome, sve se svodilo na zadovoljavanje nekih njezinih smiješnih potreba i trenutnih hirova, pa i znatiželje.

Ne sjećam se da je ikad rekla da je izašla s nekim muškarcem, zato jer je bio šarmantan, imao smisao za humor, bio je dobar prema njoj. U šumi muškaraca koji su joj se zbog njezina izgleda i nastupa nabacivali, izgubila je pojam o onome što u biti želi i traži.

S bonusom ili bez?

Možda se upravo sve to događalo zbog te mase muškaraca koje je privlačila i s kojima se okruživala, ali činjenica je da je odlazila s njima na spojeve zbog sasvim krivih razloga, iako je oduvijek tvrdila kako se želi udati i imati djecu – što prije. Prihvaćala je ono što su muškarci direktno ili indirektno nudili, u cijelu priču nerijetko se upleo i neobavezan seks, no vrlo brzo bi shvatila, da ni jedan auto, niti jedna večera, niti jedan film nisu vrijedi toliko truda, jer to nije muškarac kojeg ona traži i želi.

Vjerujemo da će se mnoge od vas prepoznati u ovom tekstu, ili pak prepoznati svoje prijateljice, kolegice, poznanice… Ne želim da steknete krivi dojam, da se radi o ženama koje su lake, koje nemaju mozga, koje isključivo love muškarce zbog materijalne dobiti. U biti, to je samo bonus koji uvijek privlači, pa zašto ne?

Na žalost, većina djevojaka će prije dati muškarcu priliku za spoj, ako znaju da se radi o dobro situiranoj osobi, nego o osobi koja primjerice nema posao ili ima mnogo manje plaćen posao. No, pitanje se postavlja, gdje povući granicu?

Gdje povući crtu?

Vjerujemo da većina žena vjeruje svojem unutarnjem osjećaju, onom instinktu, pa i kemiji koju osjećaju kada upoznaju nekog muškarca. I tu upravo ta linija i mora ići.

Ako ne osjećate privlačnost, ako barem niste zaintrigirani nečim neopipljivim, ako ne čujete onaj unutarnji glasić koji vam govori kako biste željeli i voljeli izaći s upravo tim muškarcem, onda nemojte niti to činiti.

Naime, nikakva materijalna dobra, nikakva dosada, niti nikakva glad neće vam zamijeniti one leptiriće u želucu kada ćete se prvi puta poljubiti, kada ćete se zaljubljivati, kada ćete počinjati vezu, jer ćete osjećati sve prave stvari koje trebate osjećati.

tačno.net
Autor/ica 11.7.2013. u 10:28